Förde upp ÖSK i elitserien — lämnar nu för Hammarby: ”Vass i passningsspelet”

,
Alex Adeheimer, Hammarby bandy, hammarby, bandy, elitserien, Zinken

Alex Adeheimer var med och tog upp Örebro SK i elitserien förra säsongen. Nu lämnar 25-åringen ÖSK för spel i Hammarby. 
— Först och främst så är det klubben jag alltid velat representera, det är ett lag som jag följt länge och kollat många matcher med, säger Adeheimer till klubbens hemsida.

Det blev en minst sagt succéfylld säsong för Alex Adeheimer och ÖSK förra säsongen. Som bekant dominerade laget i allsvenskan och blev sedermera klart för elitserien.

På den resan kommer dock inte 25-årige Alex Adeheimer vara med på, som i vintras noterades för 32 poäng i ÖSK-tröjan.

KakserviceANNONS

Under fredagen blev det officiellt att den Gustavsbergs bandy-fostrade Adeheimer kommer lira i ”Bajen” säsongen 2021/22.

Jagat namn

Flertalet klubbar var ute efter Alex Adeheimer men när Hammarby hörde av sig, så var det ingen tvekan.

Först och främst så är det klubben jag alltid velat representera, det är ett lag som jag följt länge och kollat många matcher med. Sen kände jag att det var ett bra läge att flytta hem till Stockholm igen när jag får chansen att spela i Bajen, säger han till klubbens hemsida.

Viktor Karlsson på Hammarbys sportkontor är belåten över värvningen av Adeheimer.

— Vi har hört mycket gott om Alex från flera olika håll. Senaste säsongen var han en framstående spelare i Örebros dominans i allsvenskan. Alex har en bra blick för spelet och är vass i passningsspelet. Det är otroligt kul att han kommer tillbaka till klubben han representerade som ung och vill vara med på denna satsning vi gör med framförallt unga Hammarbyspelare som vart ute i landet i några år.