Första speldagen avverkad i World cup — så gick det i matcherna: ”Bäst på plan”

, , , , , , , , , ,
World cup

Första speldagen är avverkad i årets World cup. Häng med Bandyfeber för en sammanställning av torsdagens matcher.

GRUPP A

Sirius tog en fin skalp genom att besegra svenska mästarna Edsbyn med 4-2 (1-1).
Första halvlek slutade 1-1, men Teemu Määttä såg till att Sirius tog ledningen direkt i andra akten. Edsbyn kvitterade emellertid med nio minuter kvar.
Men Uppsalalaget fick ändå sista ordet med två raka mål där Kalle Mårtensson fastställde slutresultatet 4-2 på tilläggstid.

— Jättebra insats. Vi gör det vi pratade om och var täta bakåt och släppte inte till mycket på hörnor som Edsbyn är skickliga på, säger Sirius Nils Bergström till Bandyfeber.

Sirius målskyttar: Kalle Mårtensson 2, Nils Bergström, Teemu Määttä.
Edsbyn: Mattias Larsson, Tuomas Määttä.

***

En klart rättvis seger. Så kan IFK Vänersborgs seger mot ryska Start beskrivas, som slutade 6-2 (1-0) till de blåvita.
Olle Berglund ordnade ledningsmålet i den 23:e minuten på passning av Mikko Lukkarila.
Emil Wiklund ökade på till 2-0 sex minuter in i andra akten för att sedan göra 3-0 mindre än tio minuter senare.
Där var saken klar och IFK hann med ytterligare tre mål innan slutsignalen.

— Vi gjorde en stark laginsats i dag. Kändes ganska lugnt hela matchen. Vi hade bra koll på dem, säger IFK Vänersborgs Mikko Lukkarila till Bandyfeber.

IFK-målskyttar: Emil Wiklund 2, Joakim Hedqvist 2, Olle Berglund, Robin Öhrlund.
Start: Maxim Gavrilenko 2.

GRUPP B

VSK och Villa var kanske det allra mest intressanta mötet på torsdagen. Och det var guldtippade Villa som gick segrande ur matchen via 4-1 (1-1).
Första halvlek slutade 1-1 efter två hörnmål. VSK öppnade bäst men där Villa växte in i matchen. Lidköpingslaget tog tag i taktpinnen efter pausvilan och i 40:e minuten, med en man mer, kom så 2-1 för Villa när Johan Löfstedt — en av matchens absoluta förgrundsfigurer — hittade nätmaskorna efter samspel med Martin Karlsson.

Villa fortsatte vara det bättre laget och skapade flera heta lägen. Logiskt kom 3-1 när Johan Esplund, serverad av Johan Löfstedt, inte gjorde något misstag fri med Henrik Kjellsson.
Där var matchen över i praktiken men 4-1 skulle också komma i slutskedet när Johan Löfstedt — vem annars — pangade in 4-1 efter ett lysande samspel med Joakim Andersson.

— VSK började starkt första kvarten, sen tycker jag vi kom in i det och tog över lite. Men en jämn match där vi lyckades dra längsta strået idag, säger Villaanfallaren Joakim Andersson till Bandyfeber.

Simon Jansson:

— Helt okej. Tillfälligheter och små marginaler som avgör matchen. Det vi skulle behövt var lite mer aggressivitet i våra anfall. 2-1 till dem gör ju att de kan falla hem lite och koncentrera sig mer på defensiven, säger VSK-anfallaren till Bandyfeber.

VSK-målskyttar: Måns Engström.
Villa: Johan Löfstedt 3, Johan Esplund.

***

GRUPP C

Vetlanda tog ledningen två gånger om mot ryska Neftyanik. Men efter sextio minuter var 2-5 (2-3)-förlusten ett faktum.
VBK gjorde fina första 30 men låg under med uddamålet, 2-3, i halvtid. En lite sämre andra akt där Neftyanik satte spiken i kistan i 53:e minuten.

— Vi gjorde en okej insats i dag. Jag tycker vi kunde förvaltat lägena bättre när vi ledde. Men nya tag i morgon och full fart. Bäst idag på plan var Philip Lennartsson, säger Vetlandas Philip Lindqvist till Bandyfeber.

VBK-målskyttar: Philip Lindqvist, Adam Rudell.
Neftyanik: Erik Pettersson 2, Oleg Tolstihin, Pavel Ryazahzev, Artöm Bondarenko.

***

Hammarby hade inga problem att vinna sista matchen för dagen i mötet med Akilles. Mötet slutade 8—0 (4-0) till Stockholmslaget.

* Då matchen spelades väldigt sent saknas spelarkommentar

Hammarbys målskyttar: Christoffer Fagerström 3, Jesper Jonsson 2, Pontus Blomberg, David Thorén, Ilja Grachev.

GRUPP D

Broberg knep i slutändan vinsten i mötet med ryska Baikal Energy. Detta via 2-1 (0-1) efter en fin andra halvlek.
Men efter första 30 minuterna låg Söderhamnsgänget under med 0-1.
Dröjde dock inte länge förrän Martin Söderberg skickade in 1-1.
Länge och väl stod sig resultatet – när Linus Forslund skickade in matchavgörande 2-1-målet på hörna i 55:e minuten.

— En helt okej match. Vi gjorde en jättebra andra halvlek, säger Brobergs Martin Söderberg till Bandyfeber.

Brobergs målskyttar: Martin Söderberg, Linus Forslund.
Baikal: Evgeny Volguzhev.

***

Det blev jämnt värre när SAIK och Bollnäs spelade 1-1 efter full tid. I den efterföljande straffläggningen blev det Bollnäs, som drog längsta strået.
Under ordinarie matchtid blev det målsnålt och stundtals tillknäppt. SAIK hade ledningen med 1-0 i halvtid efter ett straffmål av Christoffer Edlund i 26:e minuten.
Med kvarten kvar kom Patrik Nilsson fri och rullade iskallt in 1-1 bakom Joel Othén.