Frillesås bärgade första segern — bortaslog Örebro: ”Ett kvitto”

,
Frillesås bandy, Villa Lidköping AIK bandy, Hammarby bandy, bandy elitserien, elitserien bandy, bandy, bandyfeber

Tre mål på femton minuter. Frillesås fick en riktig drömstart borta mot Örebro, som ledde till säsongens första tvåpoängare.
— Ger oss lite vind i segelbåten då det är vår första vinst för hela säsongen, säger Frillesåslöftet Gustav Friman till Bandyfeber efter 5–1-triumfen.

41 sekunder. Mer behövde inte åskådarna i Behrn Arena vänta innan Frillesås var ”ofina” nog att ta ledningen via Markus Fremstad.

2–0 kom i den nionde minuten när Gustav Friman bjöd på stor show. Fintade en, två, tre och fyra spelare längs högerkanten och kunde via kortlinjen på små ytor passa in till Sergey Pochkunov, som rakade in bollen

KakserviceANNONS

Fick Friman månne ett litet extra tack för det otroliga förarbetet…

— Allting går så sjukt fort så jag minns faktiskt inte om jag fick ett tack där och då, säger Gustav Friman och fortsätter:

— Han har väl kanske vant sig nu att om han åker där så kommer bollen in till slut, så han kanske förväntade sig den istället. Påminde en hel del om 2–2 målet mot Sandviken senast.

Emretsson satte ett straffmål

Frillesås utökade till 3–0 via straffpunkten där Adrian Emretsson nätade.

En drömstart med andra ord.

— Vi överraskar dem lite kanske med att för en gångs skull få utdelning på våra lägen men att det var en drömstart är väl ingen underdrift.

ÖSK var i brygga och behövde göra en förändring. Timeouten kom som ett brev på posten och nio minuter senare kom hemmalagets reducering.

”Blev lite ängsliga”

Och det var inte oförtjänt då ÖSK spelade upp sig.

— Vi blev lite ängsliga, ingen hemlighet direkt och man ser det väldigt tydligt. Där behövs det kanske ännu mer delaktighet och energi på oss spelare som står för fart och frenesi att ta tag i sakerna tillsammans och vända ett insläppt mål till tändvätska för oss själva, säger Gustav Friman.

Heta känslor var det definitivt i slutet av första halvlek. Bland annat hade Anton Lööf en liten intern uppgörelse med Robin Folkesson. Upprinnelsen var att de krokade i varandra.

— Trodde för en stund att Jokinen (Adam, huvuddomaren) och domarteamet skulle tappa matchen där helt men det gick bra ändå. Märks att det var ett par viktiga poäng på spel och trots att man inte är den personen som är jätteinblandad när det blir tjurfäktning och ordbajsande, så är det kul att det hetsar till lite.

Inledningsvis jämnt mellan lagen i andra halvlek när det gällde målchanser.
Men ÖSK satte tidvis tryck och när Sergey Pochkunov åkte på en tiominutare efter exakt en timmes spel var det lite kämpigt.

ÖSK missade straff

För inte långt senare orsakade Fredrik Johansson också en straff — men som bommades.

— Jätteviktig straffmiss som räddar oss kvar med ledningen i behåll. Känns rätt onödigt egentligen att det ska behöva bli så jämnt och nervigt då jag tycker att vi skapade de bästa chanserna i första och början på andra.

Örebro fortsatte jakten på reduceringsmål och borde verkligen ha satt dit åtminstone någon boll. Men med både tur och skicklighet, plus en riktigt het Johannes Gustafsson i FBK-målet blev det tvärtom.

Adrian Emretsson pangade istället in 4–1 i matchminut 74.

”Stod på huvudet”

— Johannes stod på huvudet ett par gånger dessförinnan och den missen som du nämner (straffmissen) blir väl någonstans klimax av det tryck som ÖSK sätter på oss. Sedan kommer det förlösande 4–1 och matchen kändes klar, säger Friman.

Sergey Pochkunov var inte klar med målskyttet utan satte 5–1 med drygt fem minuter kvar att spela.

En blytung vinst för Frillesås då ÖSK är ett av lagen som man förstås vill ha bakom sig när elitserien summeras.

— Absolut viktiga poäng, ger oss lite vind i segelbåten då det är vår första vinst för hela säsongen. Ett kvitto på att vi har kommit igång och gjort bra saker ett tag som vi skall bygga vidare på, säger Friman.

För 20-årige superlöftet Gustav Friman, som tidigare har uppvaktats av flertalet elitserieklubbar men valde att skriva nytt kontrakt med Frillesås inför säsongen, har säsongen börjat väl.

— Bara att fortsätta jobba hårt, säger Friman.

Mattias Bladh

Örebro–Frillesås 1–5 (1–3)

Målen: 0–1 (1) Markus Fremstad (Fredrik Johansson), 0–2 (9) Sergey Pochkunov (Gustav Friman), 0–3 (15) Adrian Emretsson, straff, 1–3 (25) Robin Folkesson, 1–4 (74) Adrian Emretsson, 1–5 (85) Sergey Pochkunov (Jakob Jenefeldt).
Hörnor: 7–7.
Utv, ÖSK: 2×10. FBK: 2×20.
Domare: Adam Jokinen.
Publik: 265.

Övriga resultat, herrarnas elitserie

Edsbyn–AIK 5–4

Sirius–Broberg 2–5

Tellus–Motala 2–7

Sandviken–Villa 7–7

Västerås–Hammarby 7–3

Örebro–Frillesås 1–5

… Våra trogna läsare finansierar Bandyfeber

Bandyfeber har valt en modell som innebär att allt är gratis att läsa på sajten. Det är något unikt i sammanhanget och vi är stolta över att kunna erbjuda detta.

Vi finansieras i hög grad av våra trogna läsare. Detta gör att vi kan skriva om elitseriebandyn villkorslöst. Ingen kan påverka vad vi skriver och vi täcker bland annat hela herrarnas elitserie med objektiva ögon. Rapporteringen ska du kunna lita på till hundra procent.

Men vi kommer vara beroende av ekonomisk stöttning, smått som stort. Då kan vi fullfölja vårt uppdrag och rapportera om världens bästa sport — bandy.

Swisha gärna ditt bidrag idag och bli en Bandyfeber-hjälte.

Bandyfeber