Frillesås kan blicka uppåt efter segern mot Vetlanda

,
Frillesås bandy, Frillesås Vetlanda, bandy, bandy elitserien

Sex poäng på de senaste fyra matcherna. Det är Frillesås facit efter onsdagens blytunga bortaseger mot Vetlanda.
— Sett till tabellen så får man väl se det som en ”fyrapoängsmatch” och de är ju alltid lite extra sköna att vinna, säger Frillesås Jakob Jenefeldt till Bandyfeber efter 4–3-skalpen.

Frillesås fortsätter visa en uppåtgående form i elitserien.
Segern borta mot Vetlanda var ju en så kallad ”fyrapoängsmatch” då smålänningarna just nu har hand om sista slutspelsplatsen (tionde plats).

Men efter triumfen i Hydro Arena så klättar Frillesås förbi Bollnäs och upp på elfte plats, en pinne bakom just Vetlanda.

Och då har Frillesås också en match mindre spelad än VBK.
Tung seger var ordet.

— Ja, men så är det ju. Sett till tabellen så får man väl se det som en ”fyrapoängsmatch” och det är ju alltid lite extra sköna att vinna, säger Frillesås Jakob Jenefeldt.

KakserviceANNONS

Frillesås vann fullt välförtjänt sett över 90 minuter.

Vetlanda tog visserligen en tidig ledning men gästerna åt sig gradvis in i matchen på ett bra sätt. Jakob Jenefeldt tryckte logiskt in kvitteringen efter knappa halvtimmen.

Fem minuter senare pangade Fredrik Johansson in 2–1 på hörna följt av Markus Fremstads 3–1 mål när hemmalagets målvakt, Christian Boman, släppte en lättvindigt retur på Fredrik Brandins skott.

Ledning i halvtid

Första halvlek slutade 3–2 till gästerna men då hade Frillesås också kostat på sig att bomma en straff.

Andra halvlek blev knappast någon målkavalkad. Det var tätt och tajt men Frillesås kändes som det hetare laget.

Markus Fremstad prickade in helt matchavgörande 4–2 knappa åtta minuter in i andra halvlek. Detta efter att Gustav Friman, strax utanför straffområdet, fick till ett fräsande skott i stolpen, som Fremstad enkelt kunde förvalta i andraläget.

Det verkar för närvarande som att det sprudlar om självförtroende kring Frillesås och det fick man betalt för mot Vetlanda.

”Hittat en bra defensiv”

— Det börjar väl komma i takt med att poängen trillar in. Det känns som att vi har hittat en bra defensiv för att hålla oss kvar i matcherna, så vi ger oss chansen att vinna, säger Jenefeldt.

Försvarsmässigt gjorde man det galant för närmre än en reducering kom inte Vetlanda.

Då återstod lite drygt en halvtimme att spela men Frillesås offrade sig i försvarsspelet och lyckades också få med sig mycket folk i anfallen.

Matchen borde egentligen stängts i den 87:e minuten när Frillesås tilldömdes straffslag för hög klubba men Fredrik Brandins straffmiss är redan glömd i Frillesås-lägret.

”Jämn match”

— Jag tycker vi gjorde det bra i stora delar. Jämn match där vi kanske är i en period med lite mer medstuds än vad Vetlanda har just nu, säger Jakob Jenefeldt, som noterades för sitt totalt åttonde mål i FBK-tröjan i mötet med Vetlanda.

Lägg därtill en assist som gör att 34-åringen nu har gjort flest poäng i Frillesås så här långt (17 poäng på 19 matcher).

Är möjligen het ett passande ordval i sammanhanget?

— … Nä, jag vet inte riktigt. Kände mig faktiskt rätt seg idag. Kroppen svarar inte alltid som man vill i det täta spelschemat. Men sett över säsongen har det vart helt okej. Fått petat in några bollar. Men tycker det är ganska skönt att det yngre gardet med Friman (Gustav) i spetsen kör en del och driver på så vi lite äldre kan flyta med.

Frillesås kan nu, som sagt, börja snegla uppåt i tabellen efter triumfen mot Vetlanda.

Är målet slutspel nu?

— Det är många matcher kvar. Jag känner väl själv att undvika kval hade varit ett riktigt bra resultat, då har man ändå ganska många lag bakom sig. Men skulle vi ha häng på slutspel om några omgångar, så går vi givetvis för det.

Mattias Bladh

Vetlanda–Frillesås 3–4 (2–3)

Målen: 1–0 (7) Filip Bringe, 1–1 (30) Jakob Jenefeldt, 1–2 (35) Fredrik Johansson (Jakob Jenefeldt), 1–3 (40) Markus Fremstad, 2–3 (41) Axel Ekholm, 2–4 (53) Markus Fremstad (Gustav Friman), 3–4 (61) Filip Bringe, hörna.
Hörnor: 15–14.
Utv, VBK: 3×10. Frillesås: 3×10.
Domare: Jacob Liljegren.
Publik: 285.

Övriga resultat

Broberg–Edsbyn 1–7 (0–4)