”Frustrerande att vi inte får med oss alla poängen”

,
Henrik Kjellsson, VSK-målvakten, VSK, Västerås, tappade poäng i slutskedet, Kjellsson

Två raka matcher med sent insläppta mål och dyrbara poängtapp. VSK-målvakten Henrik Kjellsson vill se ett smartare grönvitt framöver när matcher ska stängas på slutet för att undvika ett liknande scenario på nytt.
— Vi har pratat igenom det, säger den 27-årige landslagsmålvakten till Bandyfeber.

Tre gånger. Så många gånger drog Henrik Kjellsson målvaktshandsken i isen i frustration i efterdyningarna av Vänersborgs kvitteringsmål till 5–5 i slutsekunderna i bortamötet för VSK.

Vilket kan vara en förståelig reaktion. I matchen innan, hemma mot Bollnäs (4–4), släppte VSK in hela tre mål (!) i slutminuterna i ett möte som såg avgjort ut med mindre än tio minuter kvar. Historien upprepade sig därmed ånyo.

— Klart att det är frustrerande att vi inte får med oss alla poängen hem när vi gör en så bra match som jag ändå tycker att vi gör. Det är detaljer i slutskedet som gör att vi inte klarar av att hålla resultatet, säger Henrik Kjellsson med lite distans till onsdagens debacle.

— Så det var mest frustration som behövde ut på något sätt.

Och det är som sagt andra matchen i rad som grönvitt tappar initiativet i slutskedet.

En tillfällighet för tabellsexan Västerås?
Kjellsson har ingen riktig förklaring kring varför laget misslyckades på nytt att stänga en match som såg ut att vara vunnen.

— Vet inte riktigt vad jag ska säga. Klart att det kanske satt i sen matchen innan men det är små saker som vi hade kunnat gjort annorlunda för att det inte skulle bli som det blev. Men vi har pratat igenom det, så det har vi lagt bakom oss nu och blickar framåt.

Kan du nämna några små orsaker?

— Vi behöver få till lite längre anfall. Få spelet att hacka mer ju närmare slutsignalen vi kommer. Vara lite smartare i våra beslut när vi har bollen.

För VSK:s del finns inte mycket tid att beklaga sig över poängtappen. VSK ligger för närvarande på sjätte plats i tabellen på 20 poäng. Har därmed en direktplats till kvartsfinalerna men det är en superjämn elitserie och fler tappade poäng kan innebära att tabelläget snabbt förändras.

Med andra ord kommer det bli högst ovisst i de återstående sju matcherna i grundserien.

— Såklart att vi gärna hade legat lite bättre till men vi har alla möjligheter fortfarande att nå topp fyra vilket ändå får ses som målet nu mot slutskedet.

Absolut. Edsbyn, Sandviken och Villa är förmodligen ohotade i toppen men VSK nosar tätt bakom fyran Bollnäs och femman Vetlanda.

I kväll spelar VSK hemma mot nykomlingen AIK.
Men sedan väntar landslagsuppehåll då Sverige lirar i en trenationsturnering i Finland (24-25 januari) mot värdnationen samt Ryssland.

Henrik Kjellsson har tagits ut av förbundskapten Michael Carlsson tillsammans med Villamålvakten Jesper Thimfors.

— Självklart jätteroligt! En ära att få vara med, säger Kjellsson.

Inte heller oförtjänt på något sätt. Kjellsson har utvecklats väl de senaste säsongerna och varit bra i vinter.

Hur tycker du själv att din form har varit denna säsong?

— Svår fråga. Det har känts bra under säsongen och liksom laget känns det bättre och bättre ju längre säsongen gått.

Mattias Bladh