Galna avslutningen — VSK tappade segern efter tre baklängesmål i slutminuterna: ”Tungt”

,
VSK tappade segern, VSK, Västerås, galna slutminuter, kryssade mot Bollnäs, Bollnäs, Jesper Jonsson, VSK-mittfältaren Jesper Jonsson

Västerås hade 4–1 hemma mot Bollnäs med mindre än tio minuter kvar. Då rasade laget ihop och torsdagskvällens möte slutade 4–4 — efter en galen avslutning med tre baklängesmål på mindre än tre minuter.
— Otroligt tungt, såklart, säger VSK-mittfältaren Jesper Jonsson till Bandyfeber

När Daniel Johansson prickade in 4–1 på straff med knappa sju minuter kvar av ordinarie matchtid trodde nog de flesta att VSK hade satt spiken i kistan hemma mot Bollnäs.

Så blev det inte.
Klockan tickade upp mot 90 minuter när Bollnäs satte 2–4, som blev 3–4 och tunga 4–4 med 44 sekunder kvar av tilläggstiden.
Tre Bollnäsmål på mindre än två och en halv minut alltså…

— Vi spelade tyvärr inte hela matchen utan slarvar och tappade ledningen. Otroligt tungt, såklart, säger VSK-mittfältaren Jesper Jonsson.

Ett scenario som förstås inte ska kunna inträffa under ”normala” omständigheter.
Jesper Jonsson hade ingen analys kring hur VSK kunde tappa greppet fullständigt på slutet.

— Har ingen förklaring på det. Idag var matchen 92 minuter och då måste vi vara noggranna hela vägen in.

Tar vi det från början så var första 45 relativt händelsefattig.
Bollnäs tog ledningen men Daniel Johansson satte 1–1 på ett vasst skott i 44:e minuten.

Jesper Jonsson var så långt tämligen nöjd med VSK:s spel.

— Helt okej. De hade väldigt mycket boll och vi hade lite korta anfall. Men 1–1 i halvtid var ett bra resultat.

I inledningen av andra akten ordnade Jesper Jonsson själv 2–1 och satte samtidigt VSK i förarsätet.

— Martin (Landström) gick runt och skjuter ett skott på bortre benskydd och bollen kommer ut på min klubba i princip. Ett enkelt mål.

Ett mål som fick Bollnäs att fundera. Så mycket att det kom en timeout hos gästerna i minut 65.
Gav också resultat och Bollnäs fick mer och mer press på VSK där kvitteringen sedan låg i luften.

Men VSK fick lyckligtvis med sig två straffar inom loppet av fem minuter (mellan minut 78-83) och 4–1 med inte många minuter kvar.

Resten vet ni hur det gick…

Trots den miserabla avslutningen är VSK ändå femma i en ruggigt tajt elitserietabell där varje poäng är högvaluta. Grönvitt får nu ladda om till onsdagens bortamöte mot Vänersborg.

— Ja det är väldigt jämnt. Har inte full koll, men vi spelar för att vinna varje match, säger Jesper Jonsson.

Mattias Bladh

Västerås–Bollnäs 4–4 (1–1)

Målen: 0–1 (4) Samuli Helavuori, 1–1 (44) Daniel Johansson, 2–1 (49) Jesper Jonsson, 3–1 (79) Daniel Johansson, straff, 4–1 (84) Daniel Johansson, straff, 4–2 (90) Christoffer Fagerström, 4–3 (90+1) Kasper Milerud, 4–4 (90+2) Christian Mickelsson.