Goda råd börjar bli dyra för Sirius

,
Sirius, goda råd dyra för Sirius, Uppsalalaget, Uppsalagänget, seriespelet, elitserien, Ted Haraldsson, slutspelsplats, kval, färdigspelat, elitserien, Haraldsson

Två matcher återstår i seriespelet och Sirius kan såväl ta en slutspelsplats, ha spelat klart — eller tvingas slåss för elitseriekontraktet i ett nervfyllt kval när allt summeras. Ytterhalven Ted Haraldsson hymlar inte med att situationen är prekär för Uppsalaklubben.
— Nu har vi satt oss i ett läge där allt kan hända, säger han till Bandyfeber.

Lördagens hemmamöte slutade 3–8 mot Västerås. Det var Sirius fjärde raka förlust i elitserien.
Den negativa trenden är påtaglig och nederlaget på Studenternas var inget att säga om då VSK var det bättre laget sett över 90 minuter.

— Tung förlust. Vi är inne i en period där vi inte har marginalerna med oss. Marginaler som man såklart förtjänar, säger Ted Haraldsson.

— Vi kunde lika gärna ha gått in i paus med en ledning. I den andra halvleken är vi inte tillräckligt bra helt enkelt.

I skrivande stund är Sirius på elfte plats i tabellen på 20 poäng. Samma poängskörd som tian Motala och nian Hammarby men sämre målskillnad.

Vänersborg är emellertid bara två poäng från Sirius och kan i värsta fall gå om Uppsalagänget om laget vinner mot Vetlanda — och slår just Sirius då lagen möter varandra i sista omgången…

— Matchen mot Vänersborg blir antagligen en helt avgörande match i alla riktningar. Riktigt spännande och häftigt, säger Haraldsson.

Ska också sägas att Motala har ett återstående stentufft spelschema med möten mot Bollnäs, AIK och Sandviken. Hammarby avslutar mot Frillesås hemma och Broberg borta.

För Sirius del väntar en tuff bortafajt mot Bollnäs på fredagen.
Poäng där är förstås en rejäl bonus men ingen omöjlighet.

— Precis som du säger så är det en av de tuffaste bortamatcherna mot Bollnäs men vi ska göra allt vi kan för att ta med oss poäng.

Mattias Bladh