”Gôtt att det lossnade lite för oss idag”

,
Frillesås bandy, frillesås Tellus, Adrian Emretsson, bandy elitserien, bandy

Två synnerligen viktiga poäng och hur rättvist som helst. Frillesås hade en skön tisdagskväll borta mot Tellus.
— Tycker vi visade att vi är numret större, säger Frillesås Adrian Emretsson till Bandyfeber efter 6–1-segern.

Att det är ruggigt ovisst i elitserien när det gäller vilka lag som tar sig till slutspel, fixar negativt kval eller undviker halka ur serien har ingen missat vid det här laget.

Betydelsen av Frillesås seger mot Tellus går inte överskatta då man just nu klättrade upp på tiondeplatsen, men det är exempelvis ”bara” sju pinnar ned till fjortondeplacerade Rättvik (dalalaget har dessutom tre matcher mindre spelade än Frillesås).

— Ja, visst är det så; sett till tabelläget så har vi ju ett jagande Rättvik samtidigt som vi självklart siktar på slutspel, säger Frillesås Adrian Emretsson.

— Så det känns jätteskönt att vi klarat av att prestera och vinna matchen när det faktiskt ligger lite press på oss.

KakserviceANNONS

Frillesås har nu skaffat sig goda förutsättningar att greja minst negativt kval, men det är som sagt ett getingbo i tabellen.

— Säker är jag inte, allting handlar ju om att vi måste komma upp på den nivån som vi vet att vi ska ligga på. Gör vi det så ska det mycket till för att vi inte ska ta fler poäng mot lagen vi har kvar. Vi har en bra känsla för att prestera framöver, säger Emretsson.

Mötet med Tellus?

En seger där ordet stabilt kommer på näthinnan.
Över 90 minuter var Frillesås det starkare laget och segern kändes, i ärlighetens namn, aldrig hotad någon gång.

”Hade koll på matchen”

— Ja, det är gôtt att det lossnade lite för oss idag. Tycker vi visade att vi är numret större och känslan är att vi hade koll på matchen med 4–1 i halvtid. Tycker vi gör en stabil insats och då ska vi vinna den här matchen.

4–1-målet svarade Adrian Emretsson för i matchminut 41. Detta efter en högerhörna.

— En hörna som jag vet att jag inte skulle skjuta, ställde upp mig sent för att dra på mig lite rus för att öppna upp för de tidiga skyttarna. ”Jacke” (Jakob Jenefeldt) bröt inslaget och försökte sprätta och jag får slå in returen.

Officiellt Emretssons elfte mål denna säsong men …

— … Mål nummer tolv eller tretton faktiskt, men domarna verkar ha svårt att se när jag gör mål i år, säger Emretsson med ett skratt.

Haft kämpigt med målproduktionen

Men ett skönt mål för 30-åringen, som är inne på sin sjunde raka säsong i FBK-tröjan.

— Har haft det lite kämpigt med målproduktionen ett tag men jag får påminna mig själv ibland att tränarna faktiskt spelar mig som en ”deffgnuggare” i år…

I andra halvlek var det inget snack där Markus Fremstad och Fredrik Brandin gjorde 5–1 respektive 6–1 på tilläggstid.

För Frillesås väntar nu lite välbehövlig spelledighet innan Örebro väntar på hemmais på fredagen.

”Skönt köra lite återhämtning”

— Ja, det har ju varit match varannan dag ett tag nu, så det blir skönt att få köra lite återhämtning för kroppen nu i två dagar.

Hemma på Sjöaremossen har Frillesås stegrat och varit tuffa att bryta ned, vilket gör att laget har bra minnesbilder att ta med sig inför ännu en superviktig match.

— Dock så handlar det återigen om att koppla på huvudena direkt för det är då vi är som bäst. Sätter vi ”deffen” som vi vill och vi krigar på efter spelplanen vi bestämt innan så ska det mycket till för att Örebro ska vinna, avslutar Adrian Emretsson.

Mattias Bladh

Tellus–Frillesås 1–6 (1–4)

Målen: 0–1 (11) Sergey Pochkunov (Mattias Johansson), 0–2 (18) Fredrik Brandin, 0–3 (27) Gustav Friman (Mattias Johansson), 1–3 (39) Martin Krigh, 1–4 (41) Adrian Emretsson, hörna, 1–5 (90+2) Markus Fremstad (Sergey Pochkunov), 1–6 (90+2) Fredrik Brandin (Gustav Friman).
Hörnor: 11–8.
Utv, Tellus: 1×10. Frillesås: 2×10.
Domare: David Eneland.
Publik: 64.