Gustafsson ny generalsekreterare: ”Passar perfekt”

Pär Gustafsson bandy, generalsekretare, bandy

Pär Gustafsson blir ny generalsekreterare i Svenska bandyförbundet. I uppdraget ingår utmaningen att leda svensk bandy framöver.
— Den stora uppgiften är naturligtvis att få så många tjejer och killar att spela bandy så länge som möjligt, säger Gustafsson i ett pressmeddelande.

45-årige Pär Gustafsson är en välkänd profil inom bandyn och har bland annat varit aktiv som spelare i Villa, Sandviken samt Bollnäs.
Nu väntar i stället rollen som generalsekreterare. (GS).

— Det känns jätteroligt, jag är oerhört stolt och glad och det ska bli väldigt spännande. Samtidigt är det en stor utmaning med den rådande pandemin. Vi måste acceptera läget och göra det bästa av situationen. Jag efterträder ingen tidigare GS och har möjligheten att sätta min egen prägel, säger Pär Gustafsson i ett pressmeddelande.

— Den stora uppgiften är naturligtvis att få så många tjejer och killar att spela bandy så länge som möjligt. Att föra bandyn framåt i en raskare takt och se till att få fler att bli intresserade av bandy. På kortare sikt handlar det om att bli tydligare och modernare i kommunikationen i sociala medier och på hemsida. I övrigt är det för tidigt att säga något. Vi kommer sätta oss ner och göra en ordentlig analys av nuläget den kommande tiden. Därefter kommer vi arbeta fram en plan både på kort och lång sikt.

Vice ordföranden Jesper Kärrbrink i Svenska Bandyförbundet tror att Gustafsson kommer göra stor nytta som GS.

— Vi har haft en process med flera intressanta kandidater men föll för Pär i slutändan. Den närmaste tiden kommer handla mycket om att låta bandyn ta nästa steg, att hitta nya uttrycksformer så att vi kan nå vårt långsiktiga mål med fler som spelar bandy och fler som spelar längre. Pärs profil med en lång säljbakgrund, stark förankring i bandyn och en värdegrund som ligger väldigt nära bandyns passar perfekt i det skede vi är nu.

Mattias Bladh