Hammarby förlorade mot Villa: ”En kamp på grund av vädret”

,
Hammarby, Villa, Robert Rimgård

Hammarby åkte på sin tredje förlust denna säsong när Villa kom på besök.
— Vi gjorde ett bra försök men det gick inte vår väg, säger Hammarbyförsvararen Robert Rimgård till Bandyfeber efter 2—7(2—3)-nederlaget.

Hammarby fick alltså inkassera den tredje förlusten i seriespelet när guldfavoriten Villa gästade Zinkensdamm i ett hett (och väldigt snöigt) möte i elitserien på tisdagskvällen.

— Det var en kamp på grund av vädret. I första halvlek gick det bara att spela lyrbandy och försöka vinna närkamper, säger Hammarbyförsvararen Robert Rimgård.

Ändå vände hemmalaget 0—1 till 2—1 efter hörnmål av David Pizzoni Elfving respektive Adam Gilljam.
Men sedan tog det stopp.
Tvärstopp.
I alla fall för fler mål framåt för de grönvita utan i halvtid var Hammarby istället i ett 2—3-underläge

— De gjorde två mål där på fasta i slutet.
Villas spel och spel. Vi spelar samma spel idag; lyror, kamp och fasta situationer. Det rinner iväg lite när vi jagar. Så går det ibland, säger Robert Rimgård.

Visst var vädret inte idealiskt — framför allt inte första 45 då det snöade rejält vilket så klart hade inverkan på det spelmässiga.

Villa behärskade det bästa och mesta i andra halvlek. Omgående kom 2—4 som blev till hela 2—6 med knappa tjugo minuter kvar när siffrorna rann iväg.

— Ja, det blir väl så. De kan gå hem med hela laget och inte riskera något och sen spela på omställningar. Vi gjorde ett bra försök men det gick inte vår väg. I stället för 3—4 och nerv i matchen så kommer 2—5 och 2—6. Då var matchen klar idag. Går inte att vända med det försprånget även om vi försökte, säger Rimgård.

2—7 skulle även det komma i den 84:e minuten men i det läget trodde knappast Hammarby på att få med sig någon pinne.
Eller merparten av de 1 956 åskådarna på läktarna.

Finns det ändå något positivt att ta med sig från matchen inför fortsättningen?

— Med sådana här förutsättningar handlar det bara om två poäng så egentligen inte. Men laget sliter allt vi kan och publiken som kom idag ska ha en eloge.

Din insats — vad ger du för betyg på den?

— Utan poäng idag så blir det inget speciellt högt betyg. Tyvärr.

Mattias Bladh

Hammarby—Villa 2—7 (2—3)

Målen: 0–1 (11) Jesper Eriksson, 1–1 (16 Jesper Pizzoni Elfving, hörna, 2–1 (17) Adam Gilljam, hörna, 2–2 (39) Joakim Andersson, hörna, 2–3 (41) Martin Johansson, frislag, 2–4 (46) Joakim Andersson, 2–5 (62) David Karlsson, straff, 2–6 (73) Joakim Andersson, 2–7 (85) Tim Persson.