”Han har gasat på för mycket”

Svenska bandyförbundet, ”Nöne”, Per-Anders Gustafsson

Konflikten inom Svenska bandyförbundet växer efter beslutet att flytta kansliet från Stockholm till Vänersborg. Enligt TTELA har fyra ledamöter i valberedningen skrivit under en rapport där det framgår att de inte längre har förtroende för nuvarande ordföranden Per-Anders Gustafsson.
— Jag vill inte på något sätt kasta skit över någon och jag tycker att Per-Anders har gjort ett skitbra jobb, men han har gasat på för mycket, säger Jan-Erik Flink, ledamot i valberedningen och representant för distrikt Nord, till TTELA.

Man kan lugnt säga att det råder inre stridigheter inom Svenska bandyförbundet.
I centrum står ordföranden Per-Anders ”Nöne” Gustafsson, som de senaste veckorna skapat stor debatt i bandy-Sverige över hans lämplighet på posten.

Idrottens affärer var först att rapportera om att valberedningen vill plocka bort Per-Anders Gustafsson som ordförande.
Och enligt TTELA har nu fyra ledamöter i valberedningen, Bo Häggkvist, Emma Kronberg, Thomas Zettergren samt Jan-Erik Flink, skrivit under en rapport där de uppger att ”förtroendet för Per-Anders Gustafsson är förbrukat”.

En rapport som ledamoten Dan Kjellsson och adjungerade Ingemar Sixtensson inte hade kännedom om inledningsvis.

— De har gått bakom ryggen på oss, säger Kjellsson till TTELA.

Kritiken mot Per-Anders Gustafsson har tagit ytterligare fart sedan Svenska bandyförbundet meddelade att kansliet flyttas från Stockholm till Vänersborg.
Detta av besparingsskäl.

— Det var det som fick bägaren att rinna över. Argumentet har varit att det inte spelar någon roll var kansliet ringer. Men mitt motargument är vad man hade tyckt om det legat i Haparanda istället, säger Jan-Erik Flink, ledamot i valberedningen och representant för distrikt Nord, till TTELA.

— Jag vill inte på något sätt kasta skit över någon och jag tycker att Per-Anders har gjort ett skitbra jobb, men han har gasat på för mycket.

Per-Anders Gustafsson uppges emellertid ha förtroende från annat håll. Bland annat från majoriteten av de allsvenska klubbarna.

Mattias Bladh