Helavuori poängräddare för Bollnäs: ”Bra träff”

,
Bollnäs bandy, Bollnäs, bandy, oavgjort resultat mot AIK, AIK, blöt tillställning.

Uddamålsunderläge med knappa fyra minuter kvar. Då klev Samuli Helavuori fram och räddade en poäng för Bollnäs i en blöt hemmapremiär mot AIK.
— Ja, den satt fint vid stolpen, säger Bollnäs Samuli Helavuori till Bandyfeber efter 2–2-mötet.

Det var stundtals rena vattenpolon i andra halvlek när regnet vräkte ned på Sävstaås på onsdagskvällen.
AIK hade dessutom 2–1 att gå på i blötan med knappa fyra minuter kvar av ordinarie matchtid.

Då hade gästerna kanske inte räknat med att Samuli Helavuori påpassligt skulle fiska upp Andreas Bergwalls utkast och sätta kvitteringen till 2–2.
Långskottet var dessutom en riktigt fin pärla.

— Ja, den satt fint vid stolpen. Jag försökte bara få en så bra träff som möjligt när isen var som den var så det var skönt att den gick in, säger Samuli Helavuori.

Tar vi det från början så tog Bollnäs ledningen efter knappa kvarten. Ett lyft nådde Oskar Westh på vänsterkanten som elegant passade in i straffområdet till en fristående Christian Mickelsson.

En ledning som stod sig länge och en del började nog fundera på om det hela skulle stå sig till halvtid.
Men i minut 41 kom AIK:s kvittering efter lite rörigt i Bollnäs egna straffområde.

— Nja, de skickade in bollen och den kommer genom några spelare och studsar mot vårt mål från mitt benskydd. Sen är de först på returen. Lite otur kan jag möjligtvis tycka, men det är rätt ofta det uppstår sådana situationer, säger Helavuori.

Sista 45 blev i mångt och mycket besvärligt att spela. I alla fall utmed isen i hällregnet.
Det kan Helavuori intyga.

— Det gick inte att spela efter isen när det började regna utan det var bara att slå långa bollar. Det blir ganska svårt när det regnar så pass mycket.

Många slumpartade situationer?

— Ja, det blir det. Mycket kamp och så.

Lagen bytte chanser med varandra i regnet i andra halvlek. Men i 73:e minuten kunde AIK återta ledningen på frislag.
Ett frislag som Erik Persson i Bollnäs-målet först verkade greppa men snöpligt tappade in i det egna målet.

— Ja, precis. Han fick en bra träff och sen är det lite olyckligt att bollen landar i mål. Men det är frislag från nära håll, säger Helavuori.

Nu fick ändå Bollnäs sista ordet och en pinne mot en av säsongens stora SM-guldfavoriter. Ett AIK, ska sägas, som saknade spelare som Erik Pettersson och Daniel Andersson.

En kämpainsats i regnet för de orangeblåa.

Hade varit något med en bandyhall på plats på Sävstaås en kväll som denna?

— Haha, ja. Det hade inte varit så tokigt med en hall idag.

Mattias Bladh

Bollnäs–AIK 2–2 (1–1)

Målen: 1–0 (13) Christian Mickelsson (Oskar Westh), 1–1 (41) William Arvidsson (Tobias Nyberg), 1–2 (73) Alan Dzhusoev, frislag, 2–2 (87) Samuli Helavuori.