IFK tog tredje raka segern: ”Jättenöjda”

,
IFK Vänersborg, VSK, Västerås, Mikko Lukkarila

Tredje raka vinsten. IFK Vänersborg är inne i en mycket positiv trend efter 6—5 hemma mot Västerås.
— Viktigt så klart om vi vill vara topp sex, säger IFK-anfallaren Mikko Lukkarila, som blev tvåmålsskytt i mötet.

Inför 1 289 åskådare tog alltså IFK tredje raka tvåpoängaren när tabelltvåan VSK kom på besök på fredagskvällen.
Då njöt tvåmålsskytten Mikko Lukkarila lite extra, med all rätt.

— Ja, så klart är vi jättenöjda, säger IFK-anfallaren Mikko Lukkarila till Bandyfeber.

IFK tog ledningen med en man mer på isen efter dryga nitton minuter när Johan Koch överlistade Henrik Kjellsson i VSK-målet.
Stärkta av målet kom också 2–0 sju minuter senare när Mikko Lukkarila var sist på bollen.
Svårare avslut har finländaren sannerligen gjort…

— Enkelt. Tom kasse, säger Lukkarila med ett skratt.

Och några minuter före halvtid satt 3–0 via Emil Viklund.
En lysande första halvlek av IFK.

— Målmässigt var det bra, men jag tycker VSK var bra. De hade mycket boll och skapade rätt så farliga målchanser. Men vår defensiv var bra plus Kyllönen (Kimmo), säger Lukkarila.

Men det blev en riktigt spännande tillställning därefter.
VSK började få utdelning i andra akten och ledningen, ja den försvann i 69:e minuten när gästernas Joel Engström ”målade” för grönvitt.
I det läget 4–4 och visst fanns det en oro i IFK-lägret att segern skulle utebli.

— Ja, så klart blir man det. Starkt att vi ändå kör bara och det kändes att VSK var trötta.

Det var inte IFK för med knappa tjugo minuter kvar serverade Joakim Hedqvist Emil Viklund som ordnade viktiga 5–4.
Inte långt senare var det dags för Mikko Lukkarila att visa sin målfarlighet på nytt när han pangade in 6–4.

— Nja, tack vare Koch (Johan). Det var hans mål. En jättefin passning till mig och då var det bara att göra mål, säger han.

Ett helt matchavgörande mål för IFK höll undan även om VSK ”tröstmålade” på hörna på tilläggstid.

För IFK Vänersborg sköna poäng då laget nu tog in två poäng på sexan Hammarby (förlorade mot Sirius). Nu skiljer det blott en pinne upp till ”Bajen” efter arton omgångar.

— Viktigt så klart om vi vill vara topp sex, säger Mikko Lukkarila.

Ett fullt realistiskt mål för tillfället.

Mattias Bladh

IFK Vänersborg—Västerås 6—5 (3—0)

Målen: 1–0 (20) Johan Koch, 2–0 (27) Mikko Lukkarila, 3–0 (42) Emil Viklund, 3–1 (47) Simon Jansson, 3–2 (52) Niklas Gifting, 4–2 (61) Robin Öhrlund, 4–3 (64) Joel Engström, straff, 4–4 (69) Joel Engström, 5–4 (72) Emil Viklund, 6–4 (77) Mikko Lukkarila.