Grachev efter uttåget i kvarten: ”Små marginaler”

,
Edsbyn vänersborg kvartsfinal, Edsbyn bandy slutspel, edsbyn bandy kvartsfinal

Vänersborg åkte ut i kvartsfinalen mot Edsbyn på torsdagskvällen. IFK-stjärnan Ilja Grachev menar att lagets säsong, trots ett surt uttåg i slutspelet, kan summeras i positiva ordalag. 
— Vi har gjort en godkänd insats som lag och haft en bra harmoni i gruppen vilket leder till framgång, säger han till Bandyfeber.

IFK Vänersborg tappade 2–0 i matcher mot regerande mästarna. I den helt avgörande femte matchen på bortaplan kunde laget inte hota Edsbyn tillräckligt för att knipa en semifinalplats. IFK föll till slut med 3–7.

— Det är små marginaler som avgör sådana matcher, speciellt hörnstatistiken. Det gäller att våga fullt ut i de viktigaste matcherna och tro på det man gör men även följa ”gameplan” fullt ut, säger IFK-stjärnan Ilja Grachev.

— Jag tycker ändå att vi har kommit väldigt långt i vårt spel och pressar tillbaka våra motståndare i stora delar av matchen, så ni har inte sett det sista av IFK Vänersborg. Det kommer mer.

Bra säsong

Sett över hela säsongen har Vänersborg gjort det bra. Inför säsongen tippades laget att sluta längre ned i tabellen än den sjätte plats IFK bärgade efter 26 omgångar.
I kvartsfinalen var det ruggigt nära att laget mäktade med att slå ut Edsbyn.

Ilja Grachev tycker att IFK åker ur slutspelet med flaggan i topp.

— Jo, men det tycker jag. Vi har gjort en godkänd insats som lag och haft en bra harmoni i gruppen, vilket leder till framgång. Man vill ju såklart gå vidare efter en tajt och bra matchserie mot Edsbyn, men det var snäppet bättre i denna matchserien tyvärr. Så just nu känns det tungt, både i kropp och själ, säger han.

Mattias Bladh