Jenefeldt frälste Frillesås: ”Extra skönt med sena segermål”

,
Frillesås bandy, frillesås vetlanda bandy, Frillesås, bandy, bandy elitserien

Klockan hade tickat upp mot 92 minuter och Frillesås såg ut att gå mot 2–2 i hemmamötet med Vetlanda.
Det blev mer än så.
Det såg Jakob Jenefeldt till.
— Alltid extra skönt med sena segermål, säger Jenefeldt till Bandyfeber efter 3–2-segern.

Vilken dramatik det bjöds på torsdagskvällen på Sjöaremossen.

Allt talade mot att det nog skulle bli delad pott mellan Frillesås och Vetlanda när 2–2 stod sig ända in på tilläggstid.

Men med drygt tre minuter kvar av tilläggstiden fick hemmalaget frislag. Fredrik Johansson lyfte långt mot den bortre stolpen där Jakob Jenefeldt dök upp och satte det som blev segermålet.

KakserviceANNONS

Stora jublet utbröt därefter och Jenefeldt såg ut att vara hyfsat nöjd.

— Ja, absolut. Alltid extra skönt med sena segermål. Lite svårspelad is i slutet och bollen studsar och far lite hur som helst, säger Jenefeldt.

— Det kan vara lite slumpmässigt så det var extra skönt att det inte var så mycket kvar på klockan.

Mycket pekar på att det lär bli ett getingbo i de nedre regionerna av elitserietabellen denna säsong.
De två poängen gör att Frillesås klättrar upp på trettonde plats, två pinnar före Tellus och Örebro som skuggar.

”Väldigt positivt”

— Skönt givetvis. Det är ju inte så att vi samlat segrarna på hög hittills. Sen väldigt positivt att hämta upp underläge, något vi kan ta med oss under säsongen.

Jo, två gånger om hamnade Frillesås i underläge i mötet men kom tillbaka starkt på en för dagen svårspelad is.

Kvitteringen till 1–1 i andra halvlek fixade Adrian Emretsson via straffpunkten och samme Emretsson ordnade även 2–2 på en lika säker straff i matchminut 83.

Fredrik Brandin åkte på en utvisning kort därpå och Vetlanda var allt annat än ofarligt innan en viss Jenefeldt stal showen.

”Ett bra lag”

— Vetlanda är ett bra lag men jag tycker vi kändes hetare och vann mycket dueller. Sen är det alltid svårt när man inte har så mycket segrar. Det är svårt att spela ut helt och hållet, säger Jakob Jenefeldt och fortsätter:

— Men överlag är vi nöjda med vår insats. Förhoppningsvis börjar Brandin (Fredrik) hänga en tre-fyra mål per match igen också, så då har vi något att bygga på.

Om jag inte har helt fel så har Frillesås nu slagit sitt eget poängrekord i elitserien före jul. Koll på det?

— He, he — ingen aning faktiskt, men det låter ju lovande i så fall. Får hoppas det trillar in några fler innan tomten kommer.

Mattias Bladh

Frillesås–Vetlanda 3–2 (0–1)

Målen: 0–1 (19) Emil Nordström, hörna, 1–1 (58) Adrian Emretsson, straff, 1–2 (73) Philip Lennartsson, hörna, 2–2 (83) Adrian Emretsson, straff, 3–2 (90+3) Jakob Jenefeldt (Fredrik Johansson).
Utv, FBK: 3×10. VBK: 3×10, 1×5.
Domare: Andreas Svensson.
Publik: 261.

Tycker du om Bandyfeber? Visa ditt stöd så vi kan fortsätta leverera!

Bandyfeber har valt en modell som innebär att allt är gratis att läsa på sajten. Det är något unikt i sammanhanget och vi är stolta över att kunna erbjuda detta.

Vi finansieras i hög grad av våra trogna läsare. Detta gör att vi kan skriva om elitseriebandyn villkorslöst. Ingen kan påverka vad vi skriver och vi täcker bland annat hela herrarnas elitserie med objektiva ögon. Rapporteringen ska du kunna lita på till hundra procent.

Men vi kommer vara beroende av ekonomisk stöttning, smått som stort. Då kan vi fullfölja vårt uppdrag och rapportera om världens bästa sport — bandy.

Swisha gärna ditt bidrag idag och bli en Bandyfeber-hjälte.

Bandyfeber