”Jocke” levererade direkt i Villatröjan: ”Skönt att få göra ett”

,
Joakim Andersson

Första målet i Villatröjan (!). Nyförvärvet Joakim Andersson presenterade sig direkt för hemmapubliken när SM-guldfavoriten vann träningsmatchen hemma mot IFK Vänersborg på onsdagskvällen.
— Skönt att få göra ett, säger Andersson till Bandyfeber efter 5—3 (5—0)-segern.

1 233 personer såg Villa vinna första träningsmatchen denna säsong i mötet med IFK Vänersborg. Redan i halvlek hade laget en 5—0-ledning, som visade sig vara ointagligt även om gästerna var det bättre laget i andra akten.
Mycket fokus riktades åt stjärnvärvningarna Joakim Andersson och Johan Löfstedt, som anslöt från Vetlanda inför säsongen.

Båda skötte sig utmärkt och visade Lidköpingspubliken att de nog kan höja underhållsvärdet ytterligare ett snäpp när elitserien drar igång i vinter.
Och för vasse anfallaren Joakim Andersson blev det också första målet i Villadressen när han, efter en lysande passning av Johan Löfstedt, säkert satte 2—0 i den 21:a matchminuten.

— Ja, en fin passning. Klart att det var skönt och få göra ett, säger Andersson, som mycket väl kunde gjort ett par fler mål i matchen.

Villa hade hela 5—0 i paus och dominerade händelserna fullständigt på isen.

— Första halvlek tycker jag stundtals var riktigt bra. I andra var vi inte med alls och gjorde en riktigt dålig halvlek.

Ja, IFK ”nollade” Villa i andra halvlek och var det bättre laget vilket upphämtningen visade. Hemmalaget såg aningen passivt ut i det defensiva spelet och inte alls lika bra framåt som första 45. På slutet kunde gott och väl även 4—5 kommit om inte Jesper Thimfors gjort en fin räddning.

Men en försäsongsmatch är — just det — en försäsongsmatch där resultatet på matchtavlan inte är det viktigaste i slutändan.
Joakim Andersson lär dock inte glömma sitt första mål i Villadressen.
Fler mål lär det bli, men han manar till lite mer tid för att behärska ”Villamodellen” på isen.

— Nej, det är helt klart en bit kvar. Det är ett lite annorlunda spel mot man är van vid men det får ta den tid det tar. Bra att spela mycket matcher, säger Villastjärnan.

Mattias Bladh

Villa—Vänersborg 5—3 (5—0)

Målen: 1-0 (16) David Karlsson, 2-0 (21) Joakim Andersson, 3-0 (24) David Karlsson, 5-0 (45) Joel Broberg, 5-1 (49) Johan Koch, 5-2 (74) Johan Koch, 5-3 (86) Emil Viklund, hörna.
Utv, Villa:Vänersborg: 1×10.
Hörnor: 10-2 (9-0).
Domare: Christoffer Aidesjö.
Publik: 1 233