Lagkaptenen klar för sin tjugonde säsong: ”Känns bra”

,
Magnus Joneby, VSK-kaptenen, Magnus Joneby VSK bandy, Joneby

Trotjänaren och lagkaptenen Magnus Joneby, 36, har gjort över 500 matcher i VSK-tröjan. Nu är det klart att han fortsätter även över kommande säsong.
— Jag har pratat med ”Micke”(Carlsson, VSK-tränaren. reds-anm) inför varje år och vi både tycker att det känns bra och det är viktigt för mig att bära bindeln, säger Joneby till klubbens hemsida.

Magnus Joneby är med sina 552 matcher den spelare som gjort flest matcher i VSK. Fler matcher kommer det bli framöver för den 36-årige lagkaptenen. På tisdagskvällen kommunicerade grönvitt att klubbens kulturbärare förlänger kontraktet över säsongen 2021/22.
KakserviceANNONS
— Jag har pratat med ”Micke”(Carlsson, VSK-tränaren. reds-anm) inför varje år och vi både tycker att det känns bra och det är viktigt för mig att bära bindeln. Det är fortfarande en ära att leda VSK Bandy, säger Joneby till klubbens hemsida.

Joneby medger att värvningarna av Viktor Spångberg och Pontus Vilén hade en viss roll i beslutet att fortsätta ytterligare en säsong. Lägg därtill att Martin Landström har vänt hemåt från sitt ryska äventyr.

”En av anledningarna”

— Det är en av anledningarna att man vill fortsätta vara med. Vi hade en tung säsong och det berodde mycket på pandemin. Vi slet med det vi hade och gör en bra säsong och med lite tur hade vi spelat semifinal. Säsongen tog mycket kraft och energi och jag tror att både laget och hela klubben behövde positionera sig för sikta mot toppen igen, säger han.

I vinter är det tänkt att Magnus Joneby ska ta klivet ned till backpositionen.

— Positionen är också bidragande, att vara back idag är inte som förr. Nuförtiden har man nästan mest boll av alla som back. Jag ser fram emot att bilda en mur med Gröhn (Oscar) och ”Ramme” (Rasmus Sjöström).

På tisdagen blev också Oscar Gröhn klar för två nya år i VSK.

Oscar Gröhn, Oscar Gröhn VSK

Foto: Jako Keric. Oscar Gröhn blir kvar i VSK.

Sedan tidigare är det klart att Stefan Kröller, Måns Engström och Niklas Gifting (Hammarby) lämnar klubben.

VSK har just nu 15 spelare under kontrakt inför nästa säsong. Melker Westman, Benjamin Pizzoni Elfving och Emil Juhlén har utgående.

Mattias Bladh