Villa vann Svenska cupen: ”Ruskigt svårslagna”

, ,

Villa är årets vinnare i Svenska cupen. I söndagens final besegrades Edsbyn med 6–2.
— Villa kommer att ta många stora titlar framöver, säger Villas tränare Magnus Muhrén till Nya Lidköpings–Tidningen.

Villa fick en pangstart i finalen när Martin Andreasson prickade in ledningsmålet på Lidköpingslagets första hörna. Villa fortsatte att dominera spelmässigt och Alexander Karlgren satte 2–0 från högerkanten efter tolv minuter.

KakserviceANNONS

Villa fortsatte äga spelet och 3–0 var ett faktum i matchminut 23 när Tim Persson styrde in Erik Säfströms skott i nättaket.

I andra halvlek hade Edsbyn behövt nästa mål men i stället fortsatte Villa att dominera händelsens på isen. Christoffer Edlund satte 4–0 direkt på frislag och trots att Edsbyn reducerade i den 43:e minuten genom Vadim Arkhipkin var segern aldrig i fara.

För i matchminut 51 satte Christoffer Edlund sitt andra mål i matchen efter ett skott från vänsterkanten. 5–1 på resultattavlan blev därefter 6–1 när Tim Persson blev fri och inte gjorde något misstag.

Edsbyn reducerade till 6–2 på hörna via Mattias Hammarström i den 58:e minuten.

Villaliberon saknades

Notervärt är att Villa saknade liberon Martin Johansson i finalen (avstängd).

Villa tog därmed sin andra raka titel i Svenska cupen och Villatränaren Magnus Muhrén valde att inte skräda med orden efteråt.

— Villa kommer att ta många stora titlar framöver, säger han till Nya Lidköpings–Tidningen.

— När vi åker ut och alla bestämmer sig för att göra saker tillsammans. Ja, då är vi ruskigt svårslagna.

Mattias Bladh

-Svenska cupen, final-

Villa–Edsbyn 6–2 (3–0)

Målen: 1–0 (2) Martin Andreasson, hörna, 2–0 (12) Alexander Karlgren (Melker Broberg), 3–0 (23) Tim Persson (Erik Säfström), 4–0 (36) Christoffer Edlund, frislag, 4–1 (43) Vadim Arkhipkin (Tommi Määttä), 5–1 (51) Christoffer Edlund (Alexander Härndahl), 6–1 (55) Tim Persson (Martin Karlsson), 6–2 (58) Mattias Hammarström, hörna.