”Känslan är väl att det blir bättre och bättre”

Åby/Tjureda förlorade mot Bollnäs, Åby/Tjureda

Åby/Tjureda förlorade med 3–5 borta mot Bollnäs på ett snöigt Sävstaås IP.
Det innebär att elitserienykomlingen nu har inlett seriespelet med fyra raka förluster.
─ Känns helt okej ändå, men vi släpper in lite för enkla mål, säger lagkaptenen Filip Bringe till Bandyfeber.

Ett fall framåt. Det var det ändå för Åby som åkte hem med en ”hedersam” förlust på erkänt svårspelade Sävstaås på fredagskvällen.

─ Nä, det är klart att det inte är lätt borta mot Bollnäs. Det är ett väldigt bra lag, säger Filip Bringe.

Som förstås var besviken men inte helt nedstämd när han försökte sammanfatta känslorna.

─ Känns helt okej ändå, men vi släpper in lite för enkla mål, säger han.

Snöandet medförde att matchen spelade 3×30 och Åby/Tjureda fick en mardrömsstart med 0-1 i baken efter att en lyra friställt Christian Mickelsson.

Efter första perioden stod det 0-2 innan Viktor Johansson kunde reducera till 2-1 i 41:a minuten med en praktträff i krysset ur högervinkel.

Men likväl kom både 1-3 och 1-4 innan andra periodens slut.
Åby reducerade två gånger om via Andreas Lysell till 3–4 i sista akten, men där tog det stopp.
3–5-målet i 72:a minuten blev matchavgörande.

Fyra raka förluster till trots ─ det var bra nära att det blev seger i hemmapremiären men Frillesås vände på stopptid (2–4).

Känslan är att Åby/Tjureda börjar hitta ett spel som kan ge poäng i elitserien.

─ Ja, men känslan är väl att det blir bättre och bättre för varje match nu, säger Bringe.

Vad behöver ni främst förbättra?

─ Få lite längre anfall och boxen i defensiven

Redan på söndagen väntar Broberg på bortais. Ett lag likt Åby som står på noll pinnar.

Hur ser du på uppgiften?

─ Vi får jobba vidare med det vi tror på och försöka ta första vinsten.

Kommer första tvåpoängaren då?

─ Det får vi hoppas på.

Mattias Bladh

Bollnäs–Åby/Tjureda 5–3 (2–0, 2–1, 1–2)

Målen: 1-0 (1) Christian Mickelsson, 2-0 (23) Christoffer Fagerström, 2-1 (41) Viktor Johansson (Erik Quiros), 3-1 (44) Per Hellmyrs, 4-1 (57) Christian Mickelsson, hörna, 4-2 (63) Andreas Lysell (Henrik Cervin) 4-3 (65) Andreas Lysell, frislag, 5-3 (72) Christian Mickelsson.