Kjellsson: ”Jag tycker vi förtjänar minst en poäng

,
VSK, Västerås, Villa

VSK bjöd Villa på en rejäl fajt i tisdagskvällens bortamöte i Lidköping. Men blev besegrat efter att regerande mästarna avgjorde på tilläggstid.
Givetvis jättetråkigt. Jag tycker vi förtjänar minst en poäng, säger VSK-målvakten Henrik Kjellsson efter 4–5-förlusten.

Västerås åkte till det högintressanta mötet mot Villa i Lidköping fullt förvissade om att laget hade stora möjligheter att ge mästarna en hård match.

Det gjorde VSK också men vad hjälper det när en dramatisk avslutning på övertid ledde till en bitter förlust för grönvitt.

─ Givetvis jättetråkigt. Jag tycker vi förtjänar minst en poäng när man tänker på hur vi genomför matchen och sättet vi sliter för varandra, säger VSK-målvakten Henrik Kjellsson.

VSK inledde första halvlek på ett bra sätt och hade ett framgångsrikt hörnskytte. Grönvitts två mål första 45 kom via hörnor genom Måns Engtröm och Stefan Edberg.

Men det var Villa som hade ledningen med 3–2 i halvtid. För publiken var det ”bandygodis” åt båda hållen när lagen bjöd upp.

─ Tycker det var lite mer tillknäppt än vad det brukar vara när vi möts. Villa gillar ju att hålla mycket i bollen medan vi har lite mer attack i vårt spel. Men det var nog en ganska kul match att se ändå när det var så tajt hela vägen in, säger Kjellsson.

Tidigt i andra ökade Villa på ledningen till 4–2 och då var det nog många som trodde att det skulle bli en stabil hemmaseger.

Daniel Johansson reducerade emellertid riktigt fint kort därpå i en soloaktion.
Och när Villa bommade en straff tre minuter senare och VSK tog chansen och kvitterade till 4–4 via Martin Landström i minut 71, så var det ovisst.

Kunde gått hur som helst när lagen bytte chanser. Tobias Holmberg dundrade bland annat en boll i ribban på en hörna och ett friläge brändes.

Såg ut att stanna vid oavgjort men i 92:a minuten avgjorde Villa genom Johan Esplund som tog sig igenom hela VSK-försvaret och överlistade Henrik Kjellsson.

VSK kan, trots den tunga förlusten, ta med sig mycket positivt framöver.

─ Försvarsspelet börjar sitta mer och mer för varje match som går. Vi känns mer stabila och har ett annat lugn än i början på säsongen. I det stora hela en bra match från vår sida, både framåt och bakåt, säger Kjellsson.

Mattias Bladh

Villa–Västerås 5–4 (3–2)

Målen: 0-1 (6) Måns Engström (hörna), 1-1 (8) Joakim Andersson (Johan Löfstedt), 2-1 (23) Joakim Andersson (Albin Thomsen), 2-2 (36) Stefan Edberg (hörna), 3-2 William Arvidsson (42), 4-2 (54) Tim Persson (Joakim Andersson), 4-3 (66) Daniel Johansson (Oscar
Gröhn), 4-4 (71) Martin Landström (Jesper Hermansson), 5-4 (92) Johan Esplund