Anderstedt: Kan bli två nagelbitare till semifinaler

bandy semifinaler, elitserien bandy, bandy elitserien, kjell anderstedt, bandy bandyfeber

KRÖNIKA Är detta på väg att bli bandyhistoriens jämnaste SM-semifinaler på herrsidan? Ja, klart är i vart fall att det kommer bli en nagelbitare.

SANDVIKEN–VILLA 3–4

Efter att ha sett båda dom första semifinalerna de här båda lagen emellan så blir det här en väldigt jämn historia hela vägen. Tror inte nåt av lagen rinner ifrån och det andra viker ner sig.
Två uddamålsvinster nu och det svänger rejält under matcherna.

Villa satte första bollen i rond två redan efter tre minuter. Sandviken gjorde två mål och tog tillbaka initiativet efter en kvart, men Villa vände tillbaka strax före paus och hade en 3–2-ledning i halvtidsvilan.
Jag tror dom två snabba Villa-målen blev ganska avgörande för hur även andra halvleken gestaltade sig.

I andra halvleken visade Villa också varför laget har varit svårslaget hela säsongen. Försvarsspelet gav Sandviken väldigt få tillfällen att ta sig igenom och skapa målchanser. Det blev dock spänning när Sandviken gjorde 3–3 med en kvart kvar.
Men när Villa återigen tog ledningen med tio minuter kvar så stängde seriesegrarna matchen helt.

Det verkar inte som hemmaplanen har någon direkt fördel. Med publik i arenorna blir såklart hemmaplansfördelen mycket tydligare.
Men båda lagen har fina inomhusarenor, känner varandra väldigt väl så jag tror det här blir en strid på kniven.

Edlund inte sig lik

Men det är ett par helt andra frågor som vibrerar i luften. Hur är det med Christoffer Edlunds ljumske? Han var inte alls sig lik i Göransson Arena. Var det för riskabelt att låta honom spela? Blir skadan påfrestad av att han spelar eller är det bra för återhämtningen?
Frågar jag, med bristande medicinska kunskaper, så kanske jag inte ens skall spekulera i det.

Felix Persson och Jesper Eriksson var sjuka med misstänkt corona. Vad får det för konsekvenser? Klarar sig övriga laget från smitta? Inga semifinaler skjuts upp av coronaskäl utan då får det lag som inte kan spela lämna Walk Over.
Det skulle vara en situation som ingen önskar, inte ens motståndarlaget såklart.
Är lagen i semifinal så vill man vinna sig till final på egen kraft.

Men jag tror det blir spännande drabbningar hela vägen ut och mycket ovisst.

EDSBYN–AIK 5–6

Det här blev den minst spännande matchen av dom fyra spelade semifinalerna, trots att alla matcherna har blivit uddamålssegrar. Trots siffrorna så var det tydligt att AIK dominerade, men man höll på att ställa till det i slutet.

Gnaget chockstartade dom första matchminuterna och fick ledningen med 2–0 genom Daniel Andersson och Alan Dzhusoev, den sistnämnde väldigt spelsugen efter avstängningsvilan och bra i matchen.

Här grundlade AIK segern redan i första halvleken och hade sen ledningen genom hela matchen, mycket tack vare Erik Pettersons prickskytte på straff och hörna. Konstigt nog kvicknade Edsbyn till först när läget verkade förlorat. Under sista delen av andra halvleken backade AIK hem för att försvara segern och det höll på att straffa sig.

Edsbyn blev överraskade

Edsbyn verkade bli överraskade och initiativlösa i första halvlek men blev bättre i andra, men det räckte inte. En stor bidragande orsak till att AIK kan hålla 3–1 i paus och även hålla matchen ut heter Andreas Bergwall.

Några helt fantastiska räddningar från den som jag fortfarande ser som världsmålvakten nummer 1 och still going strong i AIK-målet.

Anders Svensson, Edsbymålvakten, byttes ut i paus på grund av skada. Det oroade förstås, men ersättaren Henrik Karlström gjorde bra ifrån sig i målet.

Osäker situation

Men frågan är hur situationen blir om Svensson blir borta även i torsdagsmatchen.
Om det vet vi ingenting just nu.

Fortsättningen då? AIK växer sig in i den här semifinalen och ju närmare avgörandet vi kommer så är det vanskligt att tippa.
Men det känns som storstjärnorna Andreas Bergwall, Alan Dzhusoev och Erik Pettersson har fått finalvittring.
Ska jag sätta nåt tips så lägger jag det på AIK.