Lämnar Frillesås — tar över som tränare i Falu BS: ”Känns ärofyllt”

Falun, Joakim Björkman, Joakim Björkman tar över som tränare i Falu BS, Frillesås

Joakim Björkman har gjort succé som tränare för Frillesås, som han ledde till förnyat elitseriekontrakt i vintras. Nu tar han över tränarjobbet i allsvenska Falu BS.
— Det är mycket spännande saker som händer i Falu BS, det känns ärofyllt och häftigt att vara med på en sån resa, säger Björkman till klubbens hemsida.

Efter stjärnförvärven av målvakten Patrik Hedberg och mittfältaren Mikael Olsson har Falu BS, som åkte ur elitserien i vintras, nu även gjort klart med en ny tränare på lördagen.

Det handlar om Joakim Björkman, 29, som den gångna säsongen ledde elitserienykomlingen Frillesås till förnyad elitseriestatus.

— Vi är väldigt glada och nöjda över att ha lyckats knyta Jocke till oss, han har den tränarprofil vi önskade oss för att fortsätta utveckla laget. Han är en modern tränare med enorm vilja och målmedvetenhet och har även bevisat att han håller i elitserien då han tränade Frillesås ifjol och höll dom kvar, säger Anders Pehrson i Falu BS sportgrupp. 

Joakim Björkman har band till Dalarna där han bor med sin sambo i Rättvik. Men att lämna Frillesås var inte enkelt utan ett ”oerhört tufft och svårt beslut”.

Likväl lockar utmaningen att försöka leda Falun tillbaka till elitserien.

— Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och jag har fått en bra bild av hur klubben vill ta sig framåt. Man åkte ur men jobbar hårt med att komma tillbaka med en långsiktig hållbar strategi som jag verkligen tror på, säger Björkman, som redan har sina idéer om hur han vill laget ska spela framöver.

— Jag har en offensiv tanke, hur vi gör när vi vinner boll och hur vi då tar oss fram. Jag tror mycket på ett rakt spel med mycket skridskoåkning där man går framåt och straffar motståndarna, säger Joakim Björkman som också tror starkt på delaktighet i gruppen för optimal utveckling. 

I samband med Joakim Björkmans ankomst står det även klart att BS-legendaren och tidigare lagkaptenen Emanuel ”Manne” Sundqvist blir lagets fystränare och en av två assisterande tränare. 

Mattias Bladh

Fakta om Joakim Björkman

Ålder: 29
Bor: I Rättvik med sambo och katten Ruben (döpt efter IFK Göteborg-legendaren Ruben Svensson)
Aktuell: Ny tränare för Falu BS
Moderklubb: Frillesås
Övriga klubbar som målvakt: Edsbyn, Tillberga, Villa, Rättvik.
Tränarmeriter: Tog upp Rättvik från division 1 till allsvenskan, ledde Frillesås till nytt elitseriekontrakt i vintras.
Kuriosa: Är en oerhört stor IFK Göteborg-supporter.