Lång avstängning för Lindqvist

,
Avstängning för Lindqvist, Philip Lindqvist, Vetlanda, VBK, Simon Jansson, bentackling

Vetlandas ytterhalv Philip Lindqvist fick grovt matchstraff efter bentacklingen på Edsbyns Simon Jansson. Disciplinnämnden har nu hanterat ärendet och nu väntar en längre avstängning.

Det var i söndagens match mellan Vetlanda och Edsbyn som Philip Lindqvist fick syna det röda kortet och grovt matchstraff efter en bentackling på Simon Jansson.
Ett grovt matchstraff som automatiskt ger avstängning i en match.

Disciplinnämnden har nu tittat närmre på ärendet och på måndagen kom beskedet att Philip Lindqvist även stängs av i de tre nästkommande matcherna, utöver den match han per automatik redan fick efter förseelsen.

Innebär att han missar båda matcherna i åttondelsfinalen mot Motala och även de inledande två matcherna i kvartsfinalen mot Edsbyn om VBK slår ut östgötarna.

Philip Lindqvist säger så här i ett yttrande till disciplinnämnden:

”Simon Jansson kommer åkandes på kanten och fintar in mot mig och tillbaka. Han ska sedan gå runt mig. Jag tycker att jag kommer tillräckligt nära honom för att bryta bollen. Men allt sker i väldigt hög fart och jag kommer fel in i situationen.”

Klubben har formellt möjlighet att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden inom två veckor. Men enligt uppgift till Bandyfeber är det inte aktuellt.

Mattias Bladh