Legendaren Per Fosshaug blir mentor i SIF Norrtelje Bandy

Per Fosshaug, SIF Norrtelje Bandy

Legendaren Per Fosshaug blir mentor i SIF Norrtelje Bandy. Tanken är att 56-åringen, bland annat, ska medverka till att bredda och fördjupa kunskapen om bandy inom föreningen.

SIF Norrtelje Bandy har under en längre tid sett en negativ trend i sjunkande medlemsantal och i takt med pandemin har föreningen också tappat spelare och ledare.

I ett led att bryta trenden startar nu föreningen upp ”Mentorprogrammet”. Förutom att satsningen ska bidra till att behålla spelare och ledare är fokus samtidigt på att ”öka den sportsliga kvaliteten”.

ANNONS

— Genom mentorprogrammet kommer våra spelare och ledare att kunna få coachning både på- och vid sidan av isen. Vår förhoppning är att en ökad kunskap om bandy ska få fler spelare och ledare att vilja satsa vidare och att vi ska locka till oss fler, säger Micke Kelter, sportchef i SIF Norrtelje Bandy, i ett pressmeddelande.

Där kommer legendaren Per Fosshaug in i bilden. Med sina sex SM-guld och fem VM-guld hoppas föreningen att 56-åringen ska bli en stor tillgång.

— Pelle kommer att vara med rent fysiskt vid ett tiotal tillfällen under säsongen 2021/2022. Hans roll kommer att innebära ett stöd för framförallt ledarna i föreningen, där han bland annat kommer hålla ett par föreläsningar, säger Micke Kelter.

”En ny roll”

Per Fosshaug om rollen:

— Detta innebär en ny roll för mig och att jag får arbeta med bandy på ett sätt som jag inte gjort tidigare. Jag får möjligheten att förmedla den kunskap jag samlat på mig genom åren och på så sätt ge tillbaka till bandyn. Bandyn behöver föreningar som vågar och försöker skapa något nytt och det upplever jag verkligen att SIF Norrtelje gör. Sedan känner jag Micke Kelter och Martin Mentell Widolf (sportchef, SIF Norrtelje Bandy) sedan tidigare och det har känts bra redan sedan vi tog första kontakten angående detta projekt.

Mattias Bladh