Linder målskytt när Broberg vann på nytt: ”Helheten var bra”

,
Broberg bandy

Broberg vann med 6–3 i fredagskvällens träningsmatch hemma mot Rättvik. En insats som gav en del positiva svar om du frågar mittfältaren Rasmus Linder.
— Helheten var bra, sen finns det alltid saker att vässa till, säger 24-åringen till Bandyfeber.

Träningsmatchandet har trampat igång på sina håll och kanter bland elitserielagen. Broberg kom till spel hemma mot elitserienykomlingen Rättvik med en seger i ryggen från första träningsmatchen mot Tillberga (8–3) förra helgen.

KakserviceANNONS

Nu kan laget räkna in seger nummer två under det tidiga försäsongsmatchandet.

— Vi gör en bra insats där vi luftade truppen och lät många vara med. Sen hade vi några punkter i spelet som vi skulle bocka av vilket jag tycker att vi gjorde. Så helheten är bra. Sen finns det alltid saker att vässa till, men det är tidigt in på säsongen, säger Brobergs spelmotor Rasmus Linder.

Rättvik var emellertid ”ofina” genom att ta ledningen direkt via evigt unge Rinat Shamsutov (48 år och håller alltjämt hög klass).
Broberg skulle dock få sin kvittering när Mattias Brolin Munther, med en man mer på isen, hittade nätmaskorna efter drygt tjugo minuter.

Gästerna hann inte vara fulltaligt särskilt länge innan hemmalaget gjorde 2–1.
Målskytt: Rasmus Linder.

Dribblade bort målvakten

— Jag läste av spelet och bröt en passning där jag fick komma en mot en med försvararen och dribblade bort honom och lade in den bakom målvakten, säger Linder.

Broberg tog över taktpinnen ganska mycket därefter och i halvtid var ställningen 4–1 till hemmalaget.

Rättvik gjorde viss match av det hela och reducerade tidigt två gånger om (mellan minut 50 och minut 53) till 4–3. Vaskade också fram några hörnor och skottförsök när Brobergs Oskar Larsson, på passning av återvändaren Daniel Burvall Jonsson, ordnade 5–3 i minut 65.

Mindre än två minuter senare pangade en annan återvändare, Jesper Öhrlund, in 6–3 och hemmalaget hade sedan full koll på händelserna

Väl genomförd träningsmatch

En väl genomförd träningsmatch av Broberg. Det tyckte också Rasmus Linder, som menar att försäsongen hittills varit positiv för laget där spelet går framåt hela tiden.

— Vi är inne i en tung period med mycket träning och styrka. Men det känns bra och vi har fått till spelet mer och mer, så det känns bra. Får vi jobba på vissa saker nu på försäsongen så tror jag vi kommer vara väl förberett tills serien startar, säger han.

Mattias Bladh

Broberg–Rättvik 6–3 (4–1)

Målen: 0–1 (2) Rinat Shamsutov, 1–1 (23) Mattias Brolin Munther, 2–1 (23) Rasmus Linder, 3–1 (33) Fritiof Hagberg, 4–1 (45) Anders Erikanders, 4–2 (50) Rinat Shamsutov, 4–3 (53) Jesper Nywertz, hörna, 5–3 (65) Oskar Larsson (Daniel Burvall Jonsson), 6–3 (67) Jesper Öhrlund (Erik Jonsson)
Hörnor: 11–5.
Utv, Broberg: -Rättvik: 1×10.
Domare: Pavel Silinski.