Liw klar för Sirius: ”Känns mycket inspirerande”

,
Matteus Liw Sirius bandy

Sirius värvar 21-årige Matteus Liw från Edsbyn. Övergången blev officiell på torsdagen.
— När Sirius kontaktade mig och tydligt förklarade hur de såg på mig som spelare och hur de vill använda mig så blev jag väldigt intresserad, säger Liw till klubbens hemsida.

Matteus Liw kommer till Sirius med bland annat tre SM-guld på meritlistan. Det är med andra ord en spelare som är van att vinna bandymatcher.

— Oavsett lag och tidigare tabellplaceringar är det alltid en ny säsong med nya utmaningar och det känns mycket inspirerande att jag numera ska spela för Sirius, säger Liw.

Förutom rent bandymässigt så blir det en omställning att byta ut Edsbyn mot Uppsala kommun med över 230 000 invånare.

— Det är oklart just nu med boendesituationen men jag tänker flytta till Uppsala i augusti. Det ska bli roligt att bo i en storstad.

Liw fick avsluta den gångna säsongen i förtid efter en otäck skada på bröstkotan i första kvartsfinalen mot Vetlanda. 21-åringen har inga känningar av skadan idag.

— Första tiden efter skadan var väldigt tuff med hög smärta och ingen aktivitet alls. Sedan en tid tillbaka har smärtan släppt och jag har börjat träna igen. Så det känns bra.

Notervärt är att Matteus nu får spela ihop med storebror William Liw.
Rivalitet, månne?

— Det finns ingen rivalitet på det sättet. Det ska bli jätteroligt att spela med honom och alla andra i Sirius, säger han.

Mattias Bladh