Villastjärnan blir klubben trogen: ”Inget svårt val”

,
Johan Löfstedt Villa Lidköping, Johan Löfstedt, Villa Lidköping bandy

Villastjärnan Johan Löfstedt har inga planer på att lämna svenska mästarna Villa. På tisdagen kritade Villastjärnan på för tre nya säsonger.
— Villa har varit självklart för mig, inget svårt val, säger 34-åringen till Villas hemsida.

Johan Löfstedt kom till Villa från Vetlanda inför säsongen 2018/19 och har hela tiden tillhört en av Lidköpingslagets främsta spelare.

KakserviceANNONS

Redan under sin första säsong i Villa bidrog stjärnmittfältaren starkt till klubbens allra första SM-guld på herrsidan efter finalseger mot Västerås på Studenternas IP.

Läs mer: Thimfors glädjetårar efter SM-guldet: ”Helt sjukt”

Sedan dess har det blivit ytterligare två SM-finaler, varav det senaste bärgades den gångna säsongen efter ett övertidsdrama mot AIK. Vidare har Löfstedt varit med och vunnit World cup samt Svenska cupen under sina tre år i klubben.

Läs mer: Anderstedt: ”Villa är välförtjänta mästare”

För Johan Löfstedt har det aldrig varit aktuellt att lämna Villa vilket han tidigare uttryckt under säsongen.

”Ganska självklart”

— Det har varit ganska självklart vad jag vill, jag har haft tre fantastiska år här och det är mycket som har hänt under min tid i Villa Lidköping. Det första året flöt på bra och vi fick vinna klubbens första guld, sedan har det varit struligt med skador och en pandemi, säger Löfstedt till Villas hemsida.

— Nu fick vi avsluta den här säsongen med ett nytt guld och det har varit en fantastisk upplevelse. Villa har varit självklart för mig, inget svårt val.

Vetlandasonen är övertygad om att han kan prestera på lika hög nivå framöver.

— Jag känner att jag har många år kvar, får jag lite medstuds och får vara skadefri så tror jag på tre riktig, riktigt, bra år – minst.

”Kommer göra allt”

— Jag kommer att göra allt för det och det var självklart för mig att få spela dom tre åren här. Sedan får vi se hur kroppen känner sig men jag är långt ifrån klar.

I Villas herrtrupp sitter just nu fem spelare med utgående kontrakt. Martin Andreasson, Petter Björling, Alexander Härndahl, Theo Lewerin samt Alexander Karlgren.

På tisdagen förlängde även stjärnan Matilda Svenler kontraktet med Villas damlag, som vann klubbens första SM-guld någonsin på damsidan den gångna säsongen. Kontraktet sträcker sig över två säsonger.

Mattias Bladh