Målvaktslöftet skriver kontrakt med Vetlanda: ”Stortrivs i laget”

,
Vetlanda bandy, Vetlanda bk, Anton Svensson

Vetlanda har gjort klart med sin målvaktsbesättning inför kommande säsong. På fredagen blev det officiellt att 19-årige Anton Svensson skriver kontrakt med VBK och därmed kommer konkurrera med Christian Boman om målvaktsspaden.
— Nästa säsong hoppas jag att jag kan utvecklas som bandymålvakt och att laget ska bli så bra som möjligt så vi tar oss förbi kvartsfinalerna i alla fall, säger Svensson till klubbens hemsida.

VBK-fostrade Anton Svensson var redan den gångna säsongen med i Vetlandas A-trupp och noterades för tolv matcher i elitserien när han agerade reservmålvakt bakom Christian Boman.

Nu blir det ”på riktigt” för den talangfulle målvakten, som är nöjd över att ha nått en överenskommelse med Vetlanda.

— Först och främst är det häftigt att få skriva A-lagskontrakt med sin moderklubb. Sen tycker jag det är en bra miljö för mig att utvecklas i samtidigt som jag stortrivs i laget och gruppen, säger Anton Svensson till klubbens hemsida.

Som beskriver sig som en mångfacetterad målvakt.

— Jag tycker att jag är en ledartyp på isen och gillar att styra och ställa bakifrån målet när jag spelar. Sen har jag bra spelförståelse och bra på att sätta i gång spelet och kan täcka mycket med min storlek. Nästa säsong hoppas jag att kan utvecklas som bandymålvakt och att laget ska bli så bra som möjligt så vi tar oss förbi kvartsfinalerna i alla fall.

Vetlanda har nu 18 spelare under kontrakt inför kommande säsong.

Mattias Bladh