Milerud hyllar inramningen — i historiska midsommarderbyt: ”Bra drag på läktarna”

,
midsommarderby bandy, bandy på sommaren

Midsommarderbyt mellan Broberg och Bollnäs blev en succé. Hela 2 448 åskådare besökte Helsingehus Arena på onsdagen. Då njöt Bollnäs Kasper Milerud som var en av matchens förgrundsfigurer.
— Det var en fantastisk inramning och bra drag på läktarna, säger han till Bandyfeber.

Mötet, som spelades 3×30, slutade 4–3 till Bollnäs efter ett matchavgörande mål av Kasper Milerud där bollen satt stenhårt i nättaket.

Det var heta känslor i matchen vilket bådar för intressanta dueller i vinter lagen emellan. Trots att det var 25 grader utomhus och sommar…

 Tycker det var en bra match. Båda lagen ville vinna och spela bra bandy. Men orken finns ju såklart inte där än men vi körde på så mycket vi orkade. Var en riktigt häftig upplevelse att spela bandy i juni. Att vi vann gjorde det inte tråkigare, säger Kasper Milerud.

Vinna är alltid kul. Men ett historiskt derby mitt i sommaren var förstås det stora.

 Det var en fantastisk inramning och bra drag på läktarna. En häftig idé som jag hoppas kommer fortsätta i framtiden, säger Milerud.

Mattias Bladh 

Broberg–Bollnäs 3–4 (1–3, 2–1, 0–0)

Målen: 1–0 (7) Robert Rimgård, 1–1 (9) Philip Flodstam, 1–2 (16) Philip Flodstam, 1–3 (27) Per Hellmyrs, 2–3 (34) Jonas Engström, 3–3 (45) Jonas Engström, 3–4 (52) Kasper Milerud.
Hörnor: 7–5.
Utv, Broberg: 1×10. Bollnäs: 2×10.
Domare: Stefan Johansson.
Publik: 2 448.