Mossberg fortsätter leverera för Bollnäs — som är klart för semifinal: ”Känts bra”

,
Bollnäs semifinal bandy, Bollnäs vann mot Västerås, Villa i semifinal, Daniel Mossberg, Mossberg

Bollnäs är klart för semifinal efter 5–3 i den femte och avgörande kvartsfinalen borta mot Västerås. Då njöt Daniel Mossberg lite extra, som tidvis fått kritik under elitserien men fortsätter vara strålande i slutspelet.
— Har känts bra nu i kvarten. Bara att jobba vidare och se till att vi vinner mer bandymatcher i år, säger han till Bandyfeber.

Det har onekligen varit en tuff matchserie för Bollnäs i kvartsfinalen mot VSK. Laget kopplade greppet med 2–0 i matcher, men förlorade sedan två raka drabbningar.

Var med andra ord vinna eller försvinna för båda lagen i den avgörande femte matchen i ABB arena på tisdagskvällen.

Försvann gjorde VSK och Bollnäs kan nu börja ladda för en semifinal mot regerande svenska mästarna Villa.
När undertecknad nådde Daniel Mossberg bar det hemåt på vägarna och lita på att atmosfären i laget var på topp.

— Mycket bra stämning på bussen. Skönt att vi tog oss vidare efter en tuff och rolig kvart mot ett bra VSK, säger den 38-årige Bollnässtjärnan, som har växlat upp rejält till slutspelet.

Det syntes inga nerver inför avgörandet hos rutinerade Daniel Mossberg.
Tvärtom var han lugnet själv inför ödesmatchen.

— Så är det när det är slutspel. Kändes som att hela laget var lugna och coola. Vi hade en bra matchplan och vi kände att vi skulle göra en bra match.

Bollnäs hade hela 4–1 i första halvlek inför 3 344 åskådare.
Christoffer Fagerström fixade kvitteringen till 1–1 på straff och sex minuter senare bjöds gästerna på ett ”gratismål” då VSK gjorde självmål.

Fagerström ordnade 3–1 i den 29:e minuten och drog även in 4–1 på hörna innan halvtidsvilan.
Vem hade trott på den utvecklingen på förhand?

— Vi kände att vi hade en bra plan. Men 4–1 i halvlek kändes så klart jävligt bra, säger Mossberg.

Som också fick vråla ut sin glädje när han pangade in 5–1 på hörna bara några minuter in i andra halvlek.
Hårt och välplacerat.

— Viktigt mål var det. Så klart att man blev nöjd.

Jodå, belåtet var hela Bollnäs och den tillresta klacken.

Trodde du i det läget att ni skulle greja det?

— Det kändes bra. Men det var mycket kvar av matchen. Vi fick jobba hårt.

Bollnäs var emellertid ruggigt disciplinerat hela matchen och VSK hade svårt att spela sig igenom gästernas försvar samt fruktlöst på offensiva hörnorna.
Gästerna ville så klart inte heller riskera för mycket när fyramålsledningen var ett faktum.
Närmre än två reduceringsmål kom inte Västerås.

Och nu väntar alltså Villa i semifinalen. Lidköpingslaget slog ut AIK i kvarten med 3–0 i matcher.

Tankarna inför den uppgiften?

— Har inte hunnit tänka på det än. Får börja göra det i morgon.

”Mossan” är i alla fall någon som Villa får se upp med. Veteranen har som sagt varit lysande i kvartsfinalerna mot VSK där han har svarat för fyra mål och fem assist.

Ett kvitto på stor slutspelsrutin och vara bäst när det gäller.
Mossberg menar själv att han nu är på den nivån han vill vara på.

— Ja, så är det. Har känts bra nu i kvarten. Bara jobba vidare och se till att vinna mer bandymatcher i år. Vi är inte nöjda. Vi vill mera, säger han.

Notervärt är att Bollnäs har tre raka segrar i elitserien mot Villa.
Om det får någon betydelse i semifinalen återstår att se

Trivs ni spela mot Villa?

— Vi trivs mot alla lag.

Tolka det svaret som ni vill. Klart är att det lär bli en rafflande semifinalserie.

Mattias Bladh

–Kvartsfinal 5:5–

Västerås–Bollnäs 3–5 (1–4)

Målen: 1-0 (5) Robin Andersson, 1-1 (9) Christoffer Fagerström, straff, 1-2 (15), självmål, 1-3 (29) Christoffer Fagerström (Per Hellmyrs), 1-4 (31) Christoffer Fagerström (Per Hellmyrs), hörna, 1-5 (50) Daniel Mossberg (Per Hellmyrs), hörna, 2-5 (70) Daniel Johansson, 3-5 (79) Daniel Johansson, straff.
Hörnor: 15-4.
Utv, VSK: 2×10. Bollnäs: 1×10.
Domare: Ulrik Bergman.
Publik: 3 344.