Mossberg kritisk mot utspel om Bollnäs ekonomi: ”Mycket skitsnack”

,
Daniel Mossberg Bollnäs bandy, Daniel Mossberg, Mossberg, Bollnäs, ekonomiska krisen i Bollnäs, veteranen, krisen

Rivna spelarkontrakt, personal har sagts upp och inte längre någon klubbchefsposition i ett ekonomiskt krisande Bollnäs. Veteranen Daniel Mossberg förstår det allvarliga läget — men riktar nu samtidigt kritik mot diverse utspel gentemot klubben.
— Alla i en förening vill väl att den ska må bra och sen är det jävligt lätt att komma in och säga att man borde ha gjort si eller så, säger han till Bandyfeber.

Coronaviruset har fått stor påverkan rent ekonomiskt för många bandyklubbar. I elitserien så är Bollnäs en i raden av klubbar som har det tufft.
Möjligen har hälsingelaget mest huvudbry på det ekonomiska planet av alla klubbar då man tvingats säga upp samtliga spelarkontrakt, varslat personal på kansliet och tagit bort klubbchefsrollen.

Allt för att försöka rädda ekonomin och talar vi om Bollnäs herrlag i elitserien vet ingen i nuläget hur konkurrenskraftigt lag som kan ställas på isen kommande säsong.

Bollnäsveteranen Daniel Mossberg, som värvades till laget inför den gångna säsongen från SAIK, menar att han inte kunde föreställa sig den negativa utveckling som nu är ett faktum.

— Alla vet att det är tufft att bedriva en bandyklubb med ungdomsbandy och elit. Jag personligen märkte inte av det så mycket under säsongen. Men man förstår ju att det är tufft när man inte har så mycket publik, dålig vinter och ett spel som varierar så blir det nog enkelt för publiken att stanna hemma, tyvärr, säger han.

— Att det skulle bli så här med kontrakt som revs och personal på kansli som fick gå — den såg jag inte komma.

Hur tänker du just nu?

— Ja, jag vet inte vad som händer nu. Jag har börjat träna för en ny säsong. Jag vill spela men som det är nu så har jag ingen aning hur det slutar.

Har du fått några signaler från klubbledningen?

— Ja, det har jag.

Vilka signaler?

— Svårt att säga nu, tycker jag. Först måste man se hur ekonomin ser ut. Sen får vi nog se vad som händer.

Till Bandypuls säger Jan Isaksson, tidigare ordförande i Bollnäs men nu adjungerad in i styrelsen, att spelartruppen dragits med för höga lönekostnader i förhållande till intäkterna.

— Vi är tre stycken som fått i uppgift att arbeta med elitsatsningen. Det pågår intervjuer men det är långt kvar innan vi fått det klart. De vi träffat hittills har förståelse för att det inte är på lek. Men de har inte haft reda på hela vidden av det.

Även om Mossberg inte har någon detaljerad bild kring den ekonomiska biten så tycker han att det nu kommer en hel del orättfärdig kritik.

— Jag har inte haft nån insyn i det. Det känns som att det är mycket skitsnack hit och dit nu. Alla i en förening vill väl att den ska må bra. Sen är det jävligt lätt att komma in och säga att man borde ha gjort si eller så. Är lätt att alltid skylla på spelarna att det är för höga lönekostnader, säger han.

Och fortsätter:

— Vi tvingar inte nån att skriva på våra kontrakt. Sen har vi spelare ett ansvar att spela en rolig bandy och bjuda lite på oss själva för att dra folk till arenorna. Jag tycker att det är lite jobbigt nu när för många lägger över allt som hänt på ”Robban” (Robert Lindgren, tidigare klubbchef). Han är väl inte den som bestämmer allt.

Bollnäs supportrar har med råge slutit upp för att försöka dra sitt strå till stacken kring den ekonomiska situationen. En Facebook-grupp har startats som heter ”Tillsammans för Bollnäs Bandy” där personer kan skänka pengar till klubben.
I skrivande stund närmar sig den insamlade summan snart 350 000 kronor.
Målet är att samla in en miljon innan seriestarten.

Mossberg har följt insamlingen och öser lovord över initiativet.

— Jag är sjukt imponerad på vilket intresse det finns i Bollnäs. Man märker nu vad Bollnäs bandy betyder och vad företag och privatpersoner ställer upp nu. Alla pengar som kommer in kommer att betyda mycket, så klart. Jag tror att alla som skänker pengar nu gör det för att rädda Bollnäs bandy.

Daniel Mossberg hoppas allt löser sig i slutändan för 38-åringen är långt ifrån klar med elitbandyn.

Med andra ord — här finns det inga planer på att lägga skridskorna på hyllan.

— Nä, det har jag inte. Tycker fortfarande att det är jävligt roligt att spela, säger han.

Har du fått konkreta anbud från andra klubbar?

— Finns klubbar som hört av sig. Men inte mer än så.

Mattias Bladh