Motala förlorade första åttondelen mot Vetlanda

,
motala bandy, IFK Motala, motala bandy slutspel, motala vetlanda åttondelsfinal

Motala föll med 2–4 i första mötet i åttondelen mot Vetlanda. Inget idealiskt läge inför returen men heller inte omöjligt att vända på.
— Vi vet ju sen förra året att en tvåmålsledning inte är omöjligt att hämta in, säger IFK-målvakten Jussi Aaltonen till Bandyfeber.

Länge och väl var det jämnt på K-Bygg arena när Motala inledde åttondelsfinalmötet mot Vetlanda på hemmaplan.
Gästerna spräckte nollan efter knappa halvtimmen men hemmalagets kvittering kom omgående genom Fredrik Lönn.
Ett resultat som stod sig till halvtidsvilan.

— Vetlanda var lite hetare i början av matchen men vi har en grym defensiv som vi kan lita på när vi blir lite nedtryckta. Men efter 1–1-målet kändes det att vi tog över matchbilden mer och mer, säger IFK-målvakten Jussi Aaltonen.

Det var alltså svårt att säga var matchen skulle ta vägen i andra halvlek. Men två mål av gästerna inom loppet av sex minuter innebar 1–3 med drygt en halvtimme kvar att spela.

— Första är ju en hörna som gick in längs med isen igenom muren i målet. Det är sådana mål som man inte har råd att släppa in i slutspelet, säger Aaltonen.

— Sen är det lite synd att de gjorde 1–3 strax efter 1–2-målet men det var ju en fin flipp, som han lyckades att ta ner och sen trycker de dit returen.

Vetlanda släppte aldrig taget om ledningen och utökade dessutom ledningen till 4–1 med sex minuter kvar av ordinarie tid.
Mindre än två minuter senare kom oerhört viktiga reduceringen till 2–4 via Philip Florén vilket i sammanhanget kan bli värt mycket inför returen på söndag.

— Det var extremt viktigt att få in det målet istället för att släppa in 1–5. Vi vet ju sen förra året att en tvåmålsledning inte är omöjligt att hämta in. Men vi får vara ödmjuka inför uppgiften och inte tänka så mycket på resultaten i början av matchen. Två mål kan man ju göra väldigt snabbt om vi får vårat spel att stämma.

I slutändan en fredagskväll som kunde ha slutat på ett bättre sätt för Motala. Men det är, som sagt, bara ”halvlek” i åttondelsfinalen.

— Det är klart att man alltid vill vinna och få med sig en god känsla inför en avgörande match. Sen är det ju så att det är först på söndag när allt avgörs och vi är fortfarande med i matchen.

Mattias Bladh

Motala–Vetlanda 2–4 (1–1)

Målen: 0–1 (29) Filip Bringe, 1–1 (30) Fredrik Lönn (Kasperi Hirvonen), 1–2 (56) Filip Bringe, 1–3 (61) Emil Fedorov, 1–4 (85) Joakim Andersson, 2–4 (86) Philip Florén.
Hörnor: 11–9.
Utv, Motala: 2×10. Vetlanda: 2×10.
Domare: Ulrik Bergman.

Så gick det i den andra åttondelsfinalen på fredagen

Sirius–Broberg 8–2 (3–1)

Mål, Sirius: Ted Bergström 3, Samuel Heeger 3, Matteus Liw, David Thorén.
Broberg: Martin Söderberg, Adam Wijk.

Sirius leder med 8–2 inför söndagens retur i Söderhamn.

Damer

Kvartsfinal: Mölndal–Skutskär 0–10