Viktig seger för Motala — slog Tellus: ”Ett måste vinna den här”

,
Motala bandy, IFK Motala bandy, Motala AIK bandy, bandy, bandyfeber Motala

Motala tog två oerhört viktiga poäng i jakten på en av slutspelsplatserna i bortamötet med Tellus. Då myste försvararen Olle Nordlund lite extra på bussen hem till Östergötland.
— Efter en tung period med Covid-19 i truppen och två förluster så var det här en riktigt go seger, säger han till Bandyfeber efter 3–1-vinsten.

Betydelsen av att få med sig just två poäng efter mötet med Tellus var förstås av yttersta vikt för Motala i lagets jakt på slutspel. Nu får de åttondeplacerade östgötarna lite ”andrum”, även om det är ett ord som bör sättas inom parentes.

För det är ruskigt jämnt i tabellen. Från sjuan Sirius ned till tolvan Bollnäs skiljer det ynka tre poäng, så striden om platserna 7-10 lär bli knallhård.
Motala hade knappast råd att förlora bortafajten mot Tellus på tisdagen, men lyckligtvis blev så inte fallet.

— Ja, det var nästan ett måste att vinna den här matchen för att kunna slåss om en slutspelsplats, säger Olle Nordlund.

IFK tog ledningen

Som fick se sitt Motala ha hand om taktpinnen ganska mycket i första, men också ge bort pinnen emellanåt till Tellus. Halvleken slutade målfattigt, 1–1, där Philip Florén satte ledningsmålet på straff efter tjugo minuter. Hemmalaget ordnade kvitteringen på hörna sex minuter senare.

— Vi hade mycket boll och skapade en del chanser. Vi borde ha gjort några mål till i första men ibland får man inte in dem. Sen slarvade vi lite i våra uppspel och de kunde ställa om och skapa chanser på det.

Motala fick exakt den start man ville ha i andra halvlek. I matchminut 48 slarvade Tellus i uppspelsfasen, Philip Florén snappade upp bollen och serverade Albin Rohlén i djupet som helt fri med målvakten satte 2–1.

Rohlén utökade

Sju minuter senare höll sig Albin Rohlén framme på nytt och utökade IFK:s ledning till 3–1 efter Viktor Spångbergs fina inspel i straffområdet från vänsterkanten.
Mål som smakade mumma för Motala i det läget.

— Självklart var det skönt att få in två tidiga i början av andra. Men vi hade byggt upp bra med energi redan under pausen och vi kände oss både pigga och starka, säger Nordlund.

Fler mål blev det inte åt något håll och Motala inkasserade säsongens åttonde vinst.

En av alla matcher Olle Nordlund fått lira i IFK sedan återkomsten i Motala i början av december. 30-åringen är nöjd med hur utfallet har blivit hittills.

— Jo, men det känns skönt att få vara med och hjälpa till med det jag kan och grabbarna har tagit väl hand om mig, säger han.

Mattias Bladh

Tellus–Motala 1–3 (1–1)

Målen: 0–1 (20) Philip Florén, straff, 1–1 (27) Tobias Björklund, 1–2 (48) Albin Rohlén (Philip Florén), 1–3 (51) Albin Rohlén (Viktor Spångberg).