Nyberg: ”Står och väger väldigt mycket”

,
aik bandy villa lidköping, aik villa bandy, bandy, bandyfeber, Tobias Nyberg, seriefinalen, SM-final bandy, bandyfinalen

AIK var länge målmässigt med i seriefinalen hemma mot Villa. Men sista tolv minuterna släppte Stockholmslaget in fem baklängesmål i jakten på att komma ikapp.
— De gör ju några på slutet när vi var tvungna att kliva upp högt, säger AIK:s ytterhalv Tobias Nyberg till Bandyfeber efter 2–7-förlusten.

Nej, det ville sig inte för AIK i lördagens emotsedda seriefinal mot Villa i Gubbängens Skridsko- och bandyhall. Förlust med 2–7 och nu har Lidköpingslaget kopplat ett litet grepp om seriesegern, även om det återstår en hel del matcher att spela i grundserien.

— Nä, men jag tycker väl att det är en ganska jämn match där det står och väger väldigt mycket. Sen gör de ju några på slutet när vi var tvungna att kliva upp högt, säger AIK:s ytterhalv Tobias Nyberg, som såg riktigt pigg ut i mötet.

> Villa segrade i seriefinalen: ”Effektiva i omställningarna”

Ja, avgörandet skedde med tolv minuter kvar då AIK låg under med 1–2 och tvingades gå på mer offensivt.
En period Villa utnyttjade till fullo och straffade AIK i flera omställningar.

Frågan är om AIK kunde agerat annorlunda i det skedet när det ”bara” var underläge med uddamålet.

— Jag vet inte, vi hade ju bra lägen att göra 2–2 innan de gjorde 3–1, tyvärr… Och sen när 3–1 kommer måste vi ju börja chansa lite och tyvärr kontrade de in några då, säger Nyberg.

Tar vi det från start så tog AIK ledningen efter drygt en kvart genom Erik Pettersson och var det spelförande laget första 25 minuterna. Därefter jämnare och när 1–0 såg ut att stå sig till halvtidsvilan drog Villa in 1–1 på hörna i slutskedet.

”Ingen hörna”

Men enligt Tobias Nyberg skulle inte Villa fått hörnan från första början.

— Nej, det var absolut ingen hörna men det är sånt som händer, säger han.

Det ska dock tilläggas att Villa brände en straff i första halvlek och hade bud på något till mål men Andreas Bergwall gjorde några lysande målvaktsingripanden.

AIK vaskade fram flera chanser i början av andra halvlek men Villaförsvaret var samtidigt svårpenetrerat.

I stället kom 1–2 på hörna i den 59:e minuten och resten känner till.

AIK tappar därmed lite mark mot Villa i tabelltoppen.
Tobias Nyberg tycker laget kan ta med sig positiva bitar från mötet.
Även om det blev en besk förlust i seriefinalen.

— Jadå, vi gjorde det väldigt bra defensivt i stora stunder, säger han.

Mattias Bladh

AIK–Villa 2–7 (1–1)

Målen: 1-0 (16) Erik Pettersson, 1-1 (45+2) Martin Johansson, 1-2 (59) Johan Löfstedt, hörna, 1-3 (78) Christoffer Edlund, 1-4 (79) Tim Persson, 1-5 (85) Jesper Eriksson, 1-6 (87) Erik Säfström, 2-6 (87) Alan Dzhusoev, 2-7 (90+1) Christoffer Edlund.