Officiellt: lagen som gör upp om titeln i årets World cup: ”Spännande”

De deltagande lagen i årets World cup i Sandviken är nu officiellt.

I år blir det 10-års jubileum för World Cup i Sandviken, världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 11-14 oktober 2018. Sexton av världens främsta bandylag är nu klara för turneringen och kan idag presenteras.

Till World Cup har de åtta svenska kvartsfinallagen bjudits in tillsammans med fyra lag från Ryssland, två finska lag och då Norge tackat nej har Broberg/Söderhamn bjudits in och även Sirius på ett Wild Card. I turneringen finner vi samtliga mästarlag och en hel del andra topplag.

Från Ryssland kommer ryska mästarna Neftyanik, finaltvåan Jenisej och trean Bajkal Energy. I år får vi även se ryska START i turneringen. Från Finland kommer finska mästarna Veiterä samt Akilles och från Sverige kommer samtliga slutspelslag tillsammans med Broberg/Söderhamn och Sirius.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu har fyllt turneringen med de 16 lag som kommer att ställa upp i årets World Cup i bandy. Den här uppställningen borgar för en mycket spännande turnering även i år och det kommer bli en bandyfest utan dess like i Sandviken i oktober så boka redan nu in 11-14 oktober i kalendern, säger SAIK Bandys projektledare för World Cup, Ulric Jansson, i ett pressmeddelande.

Deltagande lag:

Sverige

Bollnäs

Broberg/Söderhamn

Edsbyn

Hammarby

SAIK Bandy

Sirius

Vetlanda

Villa Lidköping

Vänersborg

Västerås

Ryssland

Baikal-Energy

Jenisej

Neftyanik

START

Finland

Akilles

Veiterä