Officiellt: Milerud klar för Hammarby: ”Det är här jag hör hemma”

,
Kasper Milerud, Hammarby, klar för Hammarby, Milerud

Efter två säsonger i Bollnäs vänder Kasper Milerud hemåt till moderklubben Hammarby. Övergången bekräftades officiellt under måndagsmorgonen.
— Jag har saknat Hammarby, jag har saknat Zinken och jag längtar efter att få spela inför hemmapubliken, säger Kasper Milerud till klubbens hemsida.

Offensive mittfältaren Kasper Milerud är tillbaka på Söder och i moderföreningen Hammarby efter två säsonger i ekonomiskt krisande Bollnäs.

— Det känns hur bra som helst, jag är hemma på Söder. Jag har saknat Hammarby, jag har saknat Zinken och jag längtar efter att få spela inför hemmapubliken, säger Kasper Milerud till klubbens hemsida.

Kasper Milerud kommer därmed göra sin totalt åttonde säsong i Hammarbytröjan i vinter. I skrivande stund har 25-åringen gjort drygt 200 matcher för Stockholmsklubben.

Och det är en glad Milerud, som vänder hemåt.

— Jag känner att föreningen har tagit flera steg i rätt riktning och jobbar för att bli en stormakt i bandyn, och man gör det genom att ett steg i taget. Det här en långsiktig satsning som jag vill vara med på och ser fram emot, säger han.

— Det känns hur bra som helst, jag är hemma på Söder. Jag har saknat Hammarby, jag har saknat Zinken och jag längtar efter att få spela inför hemmapubliken.

Förutom Kasper Milerud så har Hammarby redan värvat Klim Tarasenko. Båda två är fostrade i Hammarby och tillhör den framgångsrika årgången som är födda 1995.

— Jag hoppas och tror att jag och Klim kommer komplettera varandra. Det funkade ju på juniornivå. Att spela med Klim igen efter tio år är såklart jättekul. Vi har vunnit mycket tillsammans och att båda nu ska spela för Bajen igen, och dessutom få träna i den nya bandyhallen, det ska bli grymt. Jag vet att alla Bajenungdomar längtat efter en hall hur länge som helst och att föreningen äntligen ska göra entré där känns underbart.

Hammarby har ännu inte varit särskilt aktivt på värvningsfronten och har dessutom ingen tränare för tillfället.
Kasper Milerud är dock inte orolig över det.

— Jag har förståelse för att det tar tid med spelarförhandlingar, men den plan som presenterats för mig är något jag tror på. Sen känner jag att jag vill hem nu, jag vill till Hammarby, det är här jag hör hemma och jag går gärna bland de första när det kommer till att skriva kontrakt, säger Milerud, som redan nu längtar efter kommande säsong och visa upp sig för hemmapubliken.

— Hammarby får tillbaka en spelare som är bättre än sist jag var i klubben. Min senaste säsong i Bajen var riktigt bra, och den vill jag försöka överträffa. Jag kommer alltid kämpa hundra procent och göra allt för Bajen.

Kontraktet är skrivet på tre år.

Mattias Bladh