Officiellt: Robin Öhrlund klar för svenska mästarna

,
Robin Öhrlund Edsbyn, Robin Öhrlund Edsbyn bandy

Det har ryktats ett bra tag. Och nu står det klart att landslagsspelaren Robin Öhrlund, 23, spelar i Edsbyn i vinter.
— Jag ser fram emot att få möjligheten att spela de stora matcherna samt tävla om titlar på allvar, säger Öhrlund i ett pressmeddelande.

Efter fyra säsonger i IFK Vänersborg så bär flyttlasset norrut för den offensive mittfältaren Robin Öhrlund.
En av svensk bandys största framtidsnamn kommer nämligen lira i Edsbyn i vinter.
Övergången blev officiell under torsdagen.

— Det finns väldigt mycket bandykunnande i föreningen och viljan att utveckla unga spelare verkar vara stor, därför tror jag att det är rätt plats för mig att vara på just nu. Jag ser fram emot att få möjligheten att spela de stora matcherna samt tävla om titlar på allvar, säger Robin Öhrlund.

Öhrlund har representerat landslaget och har växt ut till en tongivande spelare i elitserien med sin skridskoåkning och teknik. Säsongen 2018/19 blev han årets komet i svensk bandy.

Den gångna säsongen gjorde han 7 mål och 13 assist på 22 matcher för IFK, som med nöd och näppe lyckades undvika kvalspel.

Nu fortsätter karriären i Edsbyn. Robin Öhrlund kommer inte vara helt obekant med några av sina nya lagkamrater.

— Jag och Oskar Wikblad har spelat tillsammans i landslaget från P15 och uppåt, så honom känner jag väl. Sedan har jag träffat Simon Jansson ett par gånger vid landslagssamlingar och har hållit kontakten med honom under det senaste året, säger Öhrlund.

Robin Öhrlund ser också fram emot att visa upp sig för sin nya hemmapublik.

— Det ska bli härligt att spela inför alla supportrar med Red Farmers i spetsen, jag är riktigt taggad redan nu, säger han.

Edsbyns sportchef Stefan Karlsson är väldigt belåten över att klubben lyckats värva Robin Öhrlund.

— Robin är en oerhört spännande spelare. Han är en av svensk bandys största talanger och han har varit den lysande stjärnan i ett Vänersborg som hade det lite tufft i vintras. Han är en fartspelare med teknik i den högre skolan. Han gör även många poäng och vi tror att han kommer att utvecklas mycket i vår miljö, säger han och fortsätter:

— Det ska bli väldigt spännande att se honom på vårt mittfält kommande säsong. När Tuomas lämnade oss har Robin varit den spelare vi velat fylla luckan med och vi är oerhört glada att nu kunna presentera Robin för alla rödblå supportar.

Kontraktet är skrivet på 3 år (2+1).

Mattias Bladh