Öhrlund efter debuten i Gripen: ”Kul att vara tillbaka på isen”

Robin Öhrlund Gripen/Trollhättan, Robin Öhrlund bandy, Robin Öhrlund Edsbyn, bandy, Robin Öhrlund

Debuten är avklarad. Robin Öhrlund spelade sin första match för Gripen/Trollhättan när laget besegrade Åby/Tjureda med 7–5.
— Nu är första matchen gjord så det känns bra, säger Öhrlund till Bandyfeber.

Det slog ned som en bomb i Bandysverige i mitten av januari när Robin Öhrlund valde att bryta kontraktet med Edsbyn.
Då berättade 23-åringen för Bandyfeber att det var bandymässiga problem som låg bakom beslutet. Enligt Öhrlund tog i förlängningen måendet stryk och omöjliggjorde en fortsättning i Edsbyn.

Läs mer: Öhrlund: ”Situationen blev ohållbar”

I samma veva, med bara några fåtal timmar kvar av transferfönstret, blev Robin Öhrlund klar för spel i allsvenska topplaget Gripen/Trollhättan resterande delen av säsongen.
Jackpot för klubben som siktar mot elitserien.

Läs mer: ”Robin Öhrlund lämnar Edsbyn — klar för allsvenska Gripen/Trollhättan”

På tisdagen fick Robin Öhrlund äntligen dra på sig GBK-tröjan i hemmamötet med Åby/Tjureda.
Och nyförvärvet såg ut att trivas i mötet som slutade med seger för Gripen.

— Jo, men det var kul att vara tillbaka ute på isen och skönt att ha fått gjort den här första matchen. Det var nog lite speciellt för alla i laget liksom när det kommer in en ny, säger Öhrlund och fortsätter:

— Jag vill inte ta för stor plats heller utan jag vill att vi ska hitta ett samspel och att jag kommer in på ett bra sätt i deras spel.

Många sneglade säkerligen lite extra på om det blev några mål och assist för Öhrlund.
Något som uteblev, men i det här läget var det sekundärt.

— Dels så hackade vårt spel lite. Det blir som sagt annorlunda när en ny kommer in. Man blir lite sökande och de runt omkring blir säkert lite fundersamma också över hur de ska åka och så vidare. Men nu är första matchen gjord så det känns bra.

Så någon hetsjakt på att noteras i poängprotokollet hade Öhrlund inte.

— Det finns ingen anledning för mig att bara blåköra för att jag ska göra poäng utan jag vill ju komma in och hjälpa laget på bästa sätt. Idag så gjorde jag andra bra grejer. De andra ska fortsätta göra det de gjort bra och sen får vi forsätta slipa på spelet och hur jag ska komma in. Det är små detaljer som kan göra stor skillnad, säger han.

Trivs du i ditt nya lag?

— Ja, absolut. Det är härliga grabbar och de har tagit emot mig väldigt bra.

Och viktigast av allt — välmåendet är på uppåtgående.

— Ja, absolut. Det är det jag främst vill nå med det här att tycka att det är kul igen och att det känns bra. Allt det andra med mål och assist, det är inget jag värderar alls utan huvudsaken är att jag mår bra, tycker det är kul och gör bra saker ute på isen.

Mattias Bladh