Öhrlund glänste när IFK fick SAIK på fall: ”Väldigt skönt”

,
IFK Vänersborg, SAIK, Robin Öhrlund

Fyra assist och stekhet. Robin Öhrlund gjorde en stormatch när IFK Vänersborg tog en tung 6—2 (4—2)-triumf hemma mot SAIK.
— Väldigt, väldigt skönt och kul, säger Öhrlund till Bandyfeber.

Skräll? Ja, det får det nog anses vara när IFK fällde SAIK, som inför onsdagens match gått rent i serien med tre raka segrar i bagaget.
Men den sviten bröts i Arena Vänersborg när hemmalaget gjorde en lysande insats rakt igenom.

— Väldigt, väldigt skönt och kul. Vi hade ett litet delmål i de fyra första matcherna och det var att skrapa ihop sex poäng. Och det lyckades vi med så det känns riktigt bra, säger IFK Vänersborgs stortalang Robin Öhrlund, som var en av isens främsta aktörer i mötet med ”Stålmännen”.

Facit: fyra assist.
Och utöver det mycket inblandad i spelet.
Matchens lirare, om ni så vill…
Vad huvudpersonen själv tycker om sin insats?

— Den är godkänd, men som lag gjorde vi en insats som är mer än godkänd, så det var riktigt kul och se samt viktigt för fortsättningen, säger Öhrlund.

Tar vi det från början hamnade emellertid IFK i ett tidigt 0—2-underläge. Då hade inte ens en kvart gått av matchen.
Robin Öhrlund hade efteråt svårt att sätta fingret på varför laget tappade in de tidiga baklängesmålen.

— Jag vet faktiskt inte, men vi maler på och försöker köra på våra grejer och får in kvitteringen och tar sedan ledningen med 4—2, säger han.

Jo, fyra raka hemmamål — det sista en riktig delikatess till solomål av Johan Koch — såg till att IFK hade ledningen med två bollar i halvtid.
Fyra minuter in i andra halvlek pangade sedan Joakim Hedqvist in 5–2 och saken var faktiskt klar.

För trots nästan en hel halvlek kvar att spela lyckades inte SAIK reducera någon gång.
Även om gästerna, förstås, hade sina chanser men där Kimmo Kyllönen svarade för ett par svettiga räddningar.

— Kändes givetvis bra, men det går fort i bandyn och får de fart på sina grejer, så kan det gå väldigt fort. Idag reder vi ut det bra och poängen stannar i Vänersborg, säger Öhrlund.

På tilläggstid fastställde Emil Wiklund slutresultatet 6—2 på passning av — just det — Robin Öhrlund.
I och med segern är IFK uppe på sex poäng efter fyra spelade matcher.

Mattias Bladh

Vänersborg—SAIK 6—2 (4—2)

Målen: 0–1 (11) David Brodén, 0–2 (14) Christoffer Edlund, 1–2 (18) Robin Lundquist, 2–2 (33), hörna, Jocke Hedqvist, 3–2 (38) Mikko Lukkarila, 4–2 (45) Johan Koch, 5–2 (49) Jocke Hedqvist, 6–2 (90+4) Emil Wiklund.
Hörnor: 9–10.
Utv, SAIK: 1×10.