Öhrlund: ”Situationen blev ohållbar”

,
Robin Öhrlund Gripen/Trollhättan, Robin Öhrlund bandy, Robin Öhrlund Edsbyn, bandy, Robin Öhrlund

Det slog ned som en bomb i Bandysverige på fredagen. Robin Öhrlund lämnar Edsbyn och spelar resterande delen av säsongen i allsvenska Gripen/Trollhättan. Nu förklarar 23-åringen om de bakomliggande orsakerna kring den omtalade övergången.
— Det var antingen att inte spela något alls mer denna säsong eller att jag skulle köra i Gripen, säger Öhrlund till Bandyfeber.

Med bara ett fåtal timmar kvar av transferfönstret på fredagen stod det klart att Robin Öhrlund lämnar Edsbyn för spel med allsvenska klubben Gripen/Trollhättan.

Läs mer: Robin Öhrlund lämnar Edsbyn — klar för allsvenska Gripen/Trollhättan

Nyheten fick så klart stor spridning i Bandysverige och blev en rejäl snackis.
Och övergången skedde med väldigt kort varsel.

Robin Öhrlund har själv uttalat sig i TTELA där det framgår att första kontakten med Gripen togs på torsdag förmiddag.

— Jag brukar prata med Jocke (Hedqvist, Gripen-tränaren), vi har en bra relation och han har varit med om såna här saker själv. Sen växte det fram ganska snabbt under samtalet, varför inte?, säger Öhrlund till TTELA-sporten.

Öhrlund har länge haft en bra relation med den tidigare IFK Vänersborgs-profilen Joakim Hedqvist. Båda har tidigare spelat tillsammans i IFK.

När Bandyfeber når Robin Öhrlund på lördagen är första frågan given: Varför lämna Edsbyn?

— Det som var problem var bandymässiga som i sin tur gjorde att situationen för mig blev ohållbar. Jag har ansvar för mitt eget mående och nu hade det gått för långt, säger Öhrlund.

Vad var det som inte klickade rent bandymässigt?

— Kan inte gå in på sånt.

Längre än så kommer vi inte kring den biten.
Nu ser Robin Öhrlund fram emot ett nytt kapitel i bandykarriären.

Hur ska det bli att återförenas med Hedqvist?

— Blir såklart kul och det spelar ju roll med varför det blev Gripen, såklart. Det var antingen att inte spela något alls mer denna säsong eller att jag skulle köra i Gripen. Tycker bandyn är för rolig för att bara lägga ner denna säsong.

Hur ser du på Gripen som lag?

— Har inte sett någonting faktiskt i år så jag har dålig koll men har ändå koll på ett par spelare. Har ju spelat med och Mikko (Lukkarila), Callander (Felix) och Jensen (David) tidigare men det blir helt nytt för mig. Hoppas att vi kan få till det bra.

I skrivande stund ligger Gripen tvåa i allsvenskan och således på en av kvalplatserna till elitserien.
Serieledande Örebro blir av allt att döma för svårt att jaga ikapp för Gripen (nio poängs försprång), trots superförstärkning i form av Robin Öhrlund.

— Ja, precis. De är väl i princip klara och har gjort det riktigt bra.

Men det är ingen tvekan om att Robin Öhrlund vill vara med och försöka ta upp Gripen/Trollhättan i bandyns finrum igen.

— Jag vet inte alls vad de har haft för mål med serien eller så, men de ligger ju med där så det är väl klart att vi går för det.

Robin Öhrlunds kontrakt med Gripen uppges gälla säsongen ut och har backats upp finansiellt med hjälp av externa sponsorer.

Gripen/Trollhättan möter Falun senare idag men det är enligt uppgift osannolikt att Robin Öhrlund hinner bli spelklar redan till det mötet.

Mattias Bladh