Jesper Öhrlund tillbaka i Broberg: ”Alla möjligheter att utvecklas vidare”

,
broberg bandy, Jesper Öhrlund, Jesper Öhrlund Broberg

Jesper Öhrlund, 28, är klar för en återkomst i Broberg. Det meddelar klubben på fredagen.
— Jag känner att jag har alla möjligheter att utvecklas vidare i Broberg, och vi har fantastiska förutsättningar med hallen, säger Öhrlund till klubbens hemsida.

Jesper Öhrlund lämnade Broberg efter säsongen 2018/19 och skrev på för IFK Vänersborg. I Västergötland blev det bara en säsong, likaså i Edsbyn den gångna säsongen.

KakserviceANNONS

Men nu är 28-åringen tillbaka i välbekant miljö i Söderhamn och Broberg efter två år på vift. Öhrlund kom till Broberg inför säsongen 2011/12 och spelade därefter åtta raka säsonger i klubben.

Lite som att komma ”hem” med andra ord för Jesper Öhrlund som har familjen i Söderala utanför Söderhamn och slipper pendlingen.

”Fantastiska förutsättningar”

— Jag känner att jag har alla möjligheter att utvecklas vidare i Broberg, och vi har fantastiska förutsättningar med hallen. Sen så underlättar det såklart att slippa pendlingen och kunna vara mer med familjen, säger Öhrlund till klubbens hemsida.

Brobergtränaren Svenne Olsson är belåten över att Öhrlund skrivit på för klubben.

— Vi är nöjda att Jesper verkligen ville ”hem” till Broberg efter två säsonger på utflykt i andra miljöer. Med  Jesper får vi in en lite powerforward typ med tyngd och hårt jobb varje centimeter av isen kombinerat med ett bra skytte från båda håll.

Kontraktet är skrivet på två år.

Broberg har tidigare under Silly season värvat målvakten Max Bergström (Tillberga), Anders Erikanders (Rättvik) och Daniel Burvall Jonsson (Edsbyn). Klubben har också förlängt kontrakten med Edvin Wigren, Fritiof Hagberg, Jonas Nygren, Adam Wijk, Rasmus Linder samt Jonas Engström.

På minuskontot återfinns Vadim Arkhipkin (Edsbyn) samt Henrik Rehnvall (slutar).

Mattias Bladh