Örebro tog första poängen — spelade oavgjort mot Hammarby

,
Örebro bandy, bandy, bandy elitserien, elitserien bandy, elitserien, Robin Folkesson, Hammarby, Hammarby bandy

Nykomlingen Örebro tog sin första poäng i årets elitserie efter 4–4 borta mot Hammarby.
Men oj så nära att det kunde blivit full pott.
— Surt att vi inte fick med oss två poäng samtidigt som det är väldigt skönt att spräcka nollan, säger ÖSK-stjärnan Robin Folkesson till Bandyfeber.

Örebro kom till söndagens fajt mot Hammarby med sex raka förluster.

Men någon gång så bryts en negativ trend och det var precis vad som hände på Zinkensdamms IP.

Och det var riktigt nära att ÖSK tog hem segern när Jakob Sjölander tryckte in 4–3 i matchminut 85.

KakserviceANNONS

Hammarby fick ändå sista ordet när David Pizzoni pangade in kvitteringen på hörna två minuter senare.

— Vi kommer in i det mer och mer och i denna match fick vi till vår defensiv under stora delar av matchen, säger Robin Folkesson, som var tillbaka i laget efter sin tre matcher långa avstängning.

Men det kunde, som sagt, blivit två pinnar med tanke på matchutvecklingen.

— Surt att vi inte fick med oss två poäng samtidigt som det är väldigt skönt att spräcka nollan.

Efter första halvlek låg Örebro under med 2–3 där Vilgot Sjölander och Sebastian Eriksson stod för ÖSK-målen.

Efter timmen spelad kvitterade gästerna till 3–3 när Jacob Edström vispade in den i bortre krysset.

Hammarby kunde mycket väl tagit ledningen därefter men i stället var det Örebro som gjorde det.

I 85:e minuten hittade Martin Flodström Vilgot Sjölander på vänsterkanten, som serverade en framåtstörtande Jakob Sjölander i straffområdet.

Men ledningen stod sig inte länge.

Hammarby försökte sedan hitta ett segermål och pressen var stor de sista minuterna när ÖSK fick spela med två man kort sedan Emil Juhlén och Robin Folkesson visades ut.

Spelet i numerärt underläge löste dock ÖSK väl.

— Ja, men kändes ändå ganska lugnt. Som sagt; det är mer surt att vi inte får med oss två pinnar, säger Robin Folkesson.

Mattias Bladh

Hammarby–Örebro 4–4 (3–2)

Målen: 1–0 (2) Niklas Gifting, 1–1 (9) Vilgot Sjölander (Simon Folkesson), 2–1 (19) Kasper Milerud, hörna, 2–2 (22) Sebastian Eriksson (Simon Folkesson), frislag, 3–2 (27) David Pizzoni (Olle Öijer), 3–3 (60) Jacob Edström (Victor Janers), 3–4 (85) Jakob Sjölander (Vilgot Sjölander), 4–4 (86) David Pizzoni, hörna.
Utv, Hammarby: 4×10. ÖSK: 4×10.
Domare: Niclas Skoog.
Publik: 1101.

Övriga resultat

Sirius–Rättvik 8–0 (2–0)

Målen: Ted Bergström Heramb 4, Arvid Tapper, Ted Haraldsson, Albin Thomsen, William Liw.

Frillesås–AIK x-x (spelas klockan 18.00)