Öste in poäng i Finland — nu återvänder Peuhkuri till Vetlanda

,
Eetu Peuhkuri, Vetlanda bandy, Vetlanda, Peuhkuri, Vänersborg, Motala, Sirius, bandy slutspel 2022, åttondelsfinaler bandy, bandy elitserien

Eetu Peuhkuri blev vald till finska Bandyligans mest värdefulle spelare den gångna säsongen. Nu återvänder mittfältaren till Vetlanda.
— Jag har känt i benen och kroppen att jag har mer i mig än att spela i finska ligan, säger Peuhkuri till VBK:s hemsida.

Eetu Peuhkuri kom till Vetlanda från finska moderklubben Veiterä inför säsongen 2018/19.

I VBK blev det två lyckade säsonger innan Peuhkuri tackade för sig och flyttade hem till Villmanstrand för att jobba på familjeföretaget.

KakserviceANNONS

Nu är det klart att Eetu Peuhkuri styr skutan åter mot Vetlanda och spel i VBK.
Moroten att lira i elitserien på nytt blev för stor.

— Jag har känt i benen och kroppen att jag har mer i mig än att spela i finska ligan. För det första gav min sambo Aino grönt ljus för att köra en säsong till i Sverige, sedan gick det också att lösa med företaget så att jag kan jobba på distans under säsongen, säger Peuhkuri till VBK:s hemsida.

— När frågan kom från VBK kände jag att ville ge det en chans till.

Förutom att jobba på familjeföretaget i Finland spelade han den gångna säsongen i sin moderklubb Veiterä där det blev SM-silver efter finalförlust mot Akilles.

Notervärt är att Peuhkuri blev vald till ligans mest värdefulle spelare och vann poängligan.

Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp om nytillskottet:

— En perfekt lösning för oss. Vi vet sedan tidigare vad Eetu bidrar med på isen och vid sidan av isen, nämligen rutin, stabilitet och professionalism. Han kommer göra oss bättre nästa säsong och han kommer hjälpa våra unga spelare att utvecklas. Det känns väldigt bra, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

Kontraktet sträcker sig över kommande säsong.

Mattias Bladh