Så gick det i tisdagens matcher ─ spelarkommentarer från alla drabbningar: ”Konstiga situationer”

, , , , , ,
elitserien, matcher

Det spelades fyra matcher i elitserien på tisdagskvällen. Häng på Bandyfeber för ett svep kring matcherna.

Edsbyn Vetlanda 7–2 (4–1)

Edsbyn vann komfortabelt när laget tog emot Vetlanda och övertog i samma veva serieledningen på bättre målskillnad gentemot Villa.

─ Det var ganska jämnt i första halvlek tycker jag. Vi var effektiva på fasta och det var skönt att komma in i paus i ledning med något mål, säger Edsbyns Martin Frid.

Edsbyn hade 4–1 efter första 45 och hade inga större problem att bevaka ledningen efter halvtidsvilan.

─ I andra kontrollerade vi matchen bra och driver på. Gör en bättre andra halvlek spelmässigt, säger Frid.

Vetlandas Tobias Nyberg:

─ Vi tycker ändå vi gjorde en bra första halvlek där vi hade en väldigt bra defensiv och de skapade inte mycket på oss, säger han.

─ Sen är det individuella misstag som gör att de fick några hörnor varav tre resulterade i mål. Men i det stora hela är vi nöjda med första. Andra halvlek fick vi inte till defensiven alls och börjar stöta på dem och då är det jobbigt när såna som Mättää (Tuomas) och Jansson (Simon) kommer.

Målen: 1-0 (10) Tuomas Määttä, hörna, 2-0 (20) Tuomas Määttä, 2-1 (22) Axel Ekholm, 3-1 (42) Oscar Wikblad, hörna, 4-1 (45+1) Daniel Burvall Jonsson, hörna, 5-1 (52) Martin Frid, 5-2 (60) Tobias Nyberg, hörna, 6-2 (71) Daniel Burvall Jonsson, 7-2 (76) Tuomas Määttä.
Hörnor: 11-9.
Utv, Edsbyn: 1×10. VBK: 4×10.
Domare:
Publik: 1 035.

***

Hammarby–Vänersborg 5–2 (4–0)

Hammarby segrade hemma mot Vänersborg efter en suverän första halvlek. 4–0-ledningen utökades till 5–0 via Robin Sundin på hörna med drygt en kvart kvar.

Då var saken klar.

─ Jag tycker vi gjorde en bra match utifrån det vi sa innan. Sen är det så klart skönt att vi gjorde tre snabba där i första så vi kunde spela lite mer avslappnat, säger Jonas Söder, som blev målskytt i mötet.

IFK-anfallaren Joakim Hedqvist:

─ Vi började matchen rätt bra fram till deras 1–0. Efter det så tycker jag att vi blir stressade. ”Bajen” vinner rättvist och vi får ladda om för ny match imorgon.

Målen: 1-0 (17) Robin Sundin, hörna, 2-0 (19) Ted Bergström, 3-0 (21) Jonas Söder, 4-0 (33) Ted Bergström, hörna, 5-0 (73) Robin Sundin, hörna, 5-1 (76) Joakim Hedqvist, 5-2 (85) Felix Callander.
Hörnor: 11-8.
Utv, Hammarby: – IFK: 2×10.
Domare: Andreas Broberg.
Publik: 1 205.

***

Åby/Tjureda–Sandviken 2–7 (0–5)

Åby/Tjureda får vänta på första segern. Hemma mot SAIK blev det en klar förlust.

I praktiken var det kört redan efter första 45…

─ Klart det är tufft att ligga under med 0–5 i halvlek men SAIK är ett bra lag och vi går i alla fall ut och spelar 2–2 i andra, säger Åby/Tjuredas Filip Bringe.

SAIK:s Hannes Edlund:

─ Vi är nöjda med insatsen, framförallt första halvlek där vi mer eller mindre stänger matchen redan där. Andra halvlek blev lite sömnig men vi åker hem med en skön känsla inför Villa på fredag.

Målen: 0-1 (14) Albin Airisniemi, 0-2 (22) Dennis Henriksen, 0-3 (26) Oscar Stadin, 0-4 (33) Linus Forslund, 0-5 (38) Jesper Jansson, 1-5 (77) Filip Fransson, 2-5 (80) Victor Petersson, 2-6 (83) Linus Forslund, 2-7 (88) Edvin Isaksson.
Hörnor: 2-6.
Utv, Åby: 1×10. SAIK: 2×10.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 518.

***

IFK Motala–Broberg 3–2 (2–1)

IFK Motala fortsätter i vinnande stil. Hemma mot Broberg segrade östgötarna med uddamålet.

─ Tycker att det var en tuff kamp, en bra fajt matchen igenom. Jag tycker att de öppnade matchen bäst men att vi krigade oss tillbaka, säger IFK:s Viktor Hulthammar.

─ Riktigt skönt att få in 2–1 precis innan halvlek.

Ja, 2–1-målet kom i ett psykologiskt fördelaktigt läge. Dock kvitterade Broberg tidigt i andra akten.

─ Sen var det 45 minuters krig som återstod. Tycker att det var en riktigt kämparseger från vår sida, säger Hulthammar, som gjorde matchavgörande vinstmålet i 70:e minuten.

─ Skönt för min egen och lagets del att göra det viktiga 3–2-målet.

Det osade katt åt båda håll den återstående tiden. IFK kämpade vilt för att behålla ledningen och Broberg var allt annat än ofarligt.

─ Blev en del utvisningar och konstiga situationer på slutet men sjukt skönt och starkt att avsluta matchen med seger, säger Hulthammar.

Brobergs Martin Söderberg:

─ Det blev tuffa förhållanden där det blev mycket slumpsituationer som avgjorde. Vi förtjänade minst en poäng, så det är klart det är surt.

Målen: 0-1 (7) Martin Söderberg, 1-1 (10) Philip Florén, 2-1 (45) Albin Rohlén, 2-2 (49) Erik Jonsson, 3-2 (70) Viktor Hulthammar.