SAIK tog femte raka segern: ”Bra bortamatch”

, ,

Femte raka segern. Sandviken tog ännu en tvåpoängare när Broberg besegrades med 6–2 på bortais.
– Klart godkänt, säger SAIK-spelaren Ted Haraldsson till Bandyfeber.

Därmed är SAIK i serieledning, två pinnar före VSK (som dock har en match mindre spelad). Mötet med Broberg i nya Helsingehus arena var, sett ur gästernas perspektiv, en lysande bortamatch.

– En bra prestation och en bra bortamatch. Klart godkänt, säger Ted Haraldsson.

2–2 efter första 45. En halvlek där Broberg tog ledningen i den 24:e minuten. Men SAIK kvitterade, gick upp till 2–1 innan hemmalaget också de kvitterade innan halvtidsvilan.

– I första halvlek var det spelmässigt jämnt och båda lagen kände lite på varandra, säger Haraldsson.

Men de 1 417 åskådarna fick se SAIK komma ut och dominera i andra akten.
I den 60:e minuten dunkade Ted Haraldsson in en hörna som innebar 4–2.

– En hörna är väl sällan något att säga om, men den satt högt och bra.

Broberg hade inget motvapen utan Daniel Berlin utökade till 5–2 med kvarten kvar. På tilläggstid kunde även Daniel Mossberg sätta 6–2.

– I hela andra halvlek och framförallt efter 4–2 känns det som att vi kontrollerar matchen fullständigt, säger Ted Haraldsson.

Mattias Bladh

Broberg–Sandviken 2–6 (2–2)

Mål: 1–0 (25, hörna) Linus Forslund, 1–1 (30) Christoffer Edlund (Daniel Berlin), 1–2 (38, straff) Christoffer Edlund, 2–2 (41) Fritiof Hagberg (Adam Wijk), 2–3 (54) Oscar Stadin (Ted Haraldsson), 2–4 (61, hörna) Ted Haraldsson (Erik Säfström), 2–5 (77, hörna) Daniel Berlin (Erik Säfström), 2–6 (92) Daniel Mossberg (Hannes Edlund)