SAIK tog kommandot i kvartsfinalen mot Vetlanda: ”Stabil match”

,
saik bandy, sandviken bandy, saik vetlanda bandy, bandy, saik bandy slutspel, kvartsfinalen

SAIK drog det längsta strået i den första SM-kvartsfinalen mot Vetlanda. Och Hannes Edlund gjorde som han brukar göra: mål. Viktiga 2–3 och matchavgörande 5–3 i andra halvlek.
— Det är mest kul att få hjälpa laget, säger Edlund till Bandyfeber efter 5–4–vinsten.

SAIK fick en smakstart i första kvartsfinalen mot Vetlanda. I slutändan skiljde det ”bara” ett mål, men i sammanhanget är det betydelselöst.

Lite ringrostigt från vår sida i början av matchen och de kom ut starkt och hade bra utdelning. Sista fem blir ju lite tryck från deras sida när de går fram med allt. Annars tycker jag vi gör en stabil match, säger SAIK-anfallaren Hannes Edlund, som var lagets överlägset bäste målskytt i grundserien med sina 29 fullträffar.

Målformen tog han med sig in till kvartsfinalmötet hemma mot Vetlanda på onsdagskvällen.

Två Edlund-mål

2–3 på ett ”sprättlyft” som han fint tog ned i straffområdet och slog in stensäkert. Och 5–3, efter en timmes spel, där Daniel Berlin satte en kort djupledspassning i straffområdet till Rasmus Forslund som släppte bollen snett bakåt.
Där stod Hannes Edlund och lyfte in den.
Klassmål.

hannes edlund saik bandy

Vilket är du mest nöjd med?

— Äh, jag vet inte riktigt. Det är mest kul att få hjälpa laget. Första målet var skönt för då var vi med i matchen igen och kunde lugna ner oss lite.

Ja, trots att SAIK fick en bra start på matchen när Victor Berling — som för övrigt, lyckligtvis, kom till spel efter ett negativt provsvar på ett Covid-19-test kvällen innan första kvartsfinalen — tidigt pangade in ledningsmålet på hörna så hade hemmalaget en kortare och sämre period därefter.

Vetlanda gjorde nämligen tre raka mål. Men SAIK bet tillbaka, hade 3–3 i paus och Jesper Hvornum satte ledningsmålet till 4–3 åtta minuter in i andra halvlek.

VBK kontringsstarkt

SAIK var spelförande i större delen av matchen men smålänningarna hotade en hel del med sina kontringar och hörnor.

— Ja, det är väl lite som vi trodde att det skulle se ut. De är duktiga på hörnor och väldigt duktiga på kontringar, säger Hannes Edlund.

jesper jansson saik bandy

När så Edlund gjorde 5–3 gav det andrum åt SAIK och Vetlanda hade det svårare att genomföra sina kontringar.
Viss nerv infann sig ändå när Emil Fedorov reducerade till 4–5 i den 87:e minuten. Men SAIK höll tätt till slutsignalen.

Nästa match spelas på fredag. Då är det SAIK som agerar bortalag.
Står det 2–0 i matcher till de svartvita då?

— Vi siktar på det i alla fall, säger Edlund.

Mattias Bladh

Fakta
– SM-kvartsfinal 1:5 –

Sandviken–Vetlanda 5–4 (3–3)

Målen: 1–0 (4) Victor Berling (David Brodén), hörna, 1–1 (6) Joakim Andersson, 1–2 (10) Axel Ekholm, 1–3 (14) Filip Bringe, hörna, 2–3 (21) Hannes Edlund (Daniel Berlin), 3–3 (25) Dennis Henriksen, 4–3 (53) Jesper Hvornum (Albin Bjerkegren), hörna, 5–3 (60) Hannes Edlund (Rasmus Forslund), 5–4 (86) Emil Fedorov.
Hörnor: 10–5.
Utv, SAIK: 1×5. Vetlanda: 1×10.
Domare: Jacob Liljegren.

SAIK:s lag (5-3-2): Joel Othén – David Brodén – Joakim Bergman – Victor Berling – Jesper Jansson – Albin Bjerkegren – Daniel Berlin – Rasmus Forslund – Dennis Henriksen – Hannes Edlund – Linus Forslund. Avbytare: Oscar Stadin, Lucas Widman, Jesper Hvornum, Eric Hagberg, Jesper Sundving (rmv).

Så gick det i övriga kvartsfinaler (herrar)

AIK–Västerås 6–1 (3–1)

Mål, AIK: William Arvidsson 3, Daniel Andersson, Jimmy Jansson, Erik Pettersson.
VSK: Oscar Gröhn.
AIK leder med 1–0 i matcher.

Villa–Sirius 7–1 (5–1)

Mål, Villa: Christoffer Edlund 3, Johan Löfstedt 2, Erik Säfström, Tim Persson.
Sirius: Nils Bergström.
Villa leder med 1–0 i matcher.

Edsbyn–Vänersborg 3–8 (1–4)

Mål, Edsbyn: Simon Jansson, Rasmus Skarps, Oskar Wikblad.
Vänersborg: Niklas Holopainen 3, Niclas Nyqvist 2, Juho Liukkonen, Emil Viklund, Adam Herou Löf.