SAIK vann mot Hammarby — Mossberg tvåmålsskytt: ”Skönt att vara med och bidra”

,
SAIK, Daniel Mossberg, Hammarby

SAIK gick segrande ur hemmamötet med Hammarby. Och Daniel Mossberg svarade för två mål och en assist.
— Gjorde en okej match, säger ”Mossan” till Bandyfeber efter 5—3 (3—0)-vinsten.

Möten mellan SAIK och Hammarby kittlar alltid lite extra hos bandyfrälsta.
Mycket prestige och denna gång var det ”Stålmännen” som vann fredagens match i Göransson arena.

Klart att Daniel Mossberg var nöjd efteråt med lagets insats.

— Ja, det tycker jag. Kände oss stabila i defensiven. Sen tycker jag att vi skapade mycket i vår offensiv för att vinna matchen, säger han.

Ja, SAIK dominerade första halvlek. Efter första 45 hade hemmalaget skaffat sig en 3—0-ledning.
Det rullade helt enkelt på, SAIK-maskineriet…

— Japp, vi fick en bra start på matchen. Vi jobbade hårt, säger Mossberg.

Blev aldrig riktigt någon nerv efter halvtidsvilan.
4—2 med kvarten kvar, men SAIK släppte aldrig greppet.
Daniel Mossberg var själv aldrig orolig.

— Nej, det var jag inte, säger han.

”Mossan” stängde själv matchen definitivt med sitt 5—2-mål med fyra minuter kvar.
SAIK-ikonen var i allra högsta grad en av matchens främsta aktörer.

— Gjorde en okej match. Viktigt att vinna. Sen är det skönt att vara med och bidra.

I och med segern ligger SAIK på fjärde plats i tabellen efter sju spelade matcher med tio inspelade poäng.

Mattias Bladh

SAIK–Hammarby 5–3 (3–0)

Målen: 1–0 (7) Daniel Mossberg, hörna, 2–0 (16) Dennis Henriksen, 3–0 (22) Hannes Edlund, 3–1 (67) Jesper Jonsson, 4–1 (75) Erik Säfström, 4–2 (76) David Pizzoni Elfving, 5–2 (86) Daniel Mossberg, 5–3 (90) Ivan Lebedev.