Sirius föll med flaggan i topp

,
Sirius bandy, Sirius, Ted Haraldsson, Sirius Villa bandy, Sirius Villa Lidköping

En riktigt bra första halvlek följt av en sämre andra. Så kan Sirius 3–9-förlust borta mot Villa beskrivas.
— Vi har en hel del spelare borta men hänger ändå med bra här nere mot ett bra Villa, säger Siriuskaptenen Ted Haraldsson till Bandyfeber.

Sirius kom till en av säsongens svåraste bortamatcher med flera ordinarie namn borta. Matteus Liw, Arvid Tapper, Daniel Bäck-Nirs och Stefan Kröller var alla förkylda.

Innebar att juniorerna Simon Svedlund och Simon Bonetto — debut i A-laget — kallades in till matchen. Lägg därtill Hannes Kanbjer (UNIK).

Inte idealiska förutsättningar, minst sagt.

— Jag är stolt över vår insats sett till förutsättningarna. Vi har en hel del spelare borta men hänger ändå med bra här nere mot ett bra Villa, säger Ted Haraldsson.

ANNONS

Ja, det gjorde man. I alla fall i första halvlek. Sirius stod emot väl när Villa många gånger gick rakt med färre spelare utan någon större framgång.
Här kan vi med fördel nämna Sune Gustafsson som var en klippa i försvaret.

Uppsalalaget vaskade också fram en del bra chanser, förutom Albin Thomsens påpassliga avslut i efterdyningarna av en hörna i matchminut 42. Bland annat en straff som Nils Bergström brände.

— Första halvlek var väldigt bra. Sedan är vi inte riktigt med i början av andra halvlek när de fick gå ifrån lite. Vi orkar inte riktigt, går på lite folk och då blir det tufft till slut, säger Haraldsson.

Sirius hamnade omgående i underläge efter halvtidsvilan, men Ted Bergström Heramb fick på en riktig kanon på hörna kort därpå till 2–3 och då var det match på allvar igen.

Nära kvittering

Ex-Villaiten Albin Thomsen hade sedan bud på kvittering, men skottet gick i målramen…

Men sedan började Sirius bli mer tröttkört och målen, ja de trillade in bakåt som följd.

Ted Bergström Heramb satte reduceringen till 3–9 på slutet efter en fin aktion där han, från höger, drog in en backhand i bortre.

— Vi tar med oss mycket från den här insatsen. Defensiven i första halvlek är fantastiskt och arbetsinsatsen under hela matchen är bra, säger Ted Haraldsson.

Mattias Bladh

Villa–Sirius 9–3 (2–1)

Målen: 1-0 (23) Martin Karlsson, 2-0 (39) Christoffer Edlund, 2-1 (42) Albin Thomsen, hörna. 3-1 (46) Tim Persson, 3-2 (52) Ted Bergström, hörna, 4-2 (54) Erik Säfström, 5-2 (56) Felix Pherson, 6-2 (60) Christoffer Edlund, 7-2 (66) Alexander Härndahl, 8-2 (76) Martin Karlsson, 9-2 (81) Tim Persson, 9-3 (90+2) Ted Bergström.
Hörnor: 10-6.
Utv, Villa: 1×10. Sirius: 3×10.
Domare: Andreas Svensson.
Publik: 2 514.

Övriga resultat (herrarnas elitserie)

Motala–Vänersborg 2–1 (0–1)

Mål, Motala: Aleksi Seppänen, Oskar Hulthammar.
Vänersborg: Ilja Grachev.

AIK–Vetlanda 10–2 (5–0)

Mål, AIK: Erik Pettersson 2, Alan Dzhusoev 2, Robin Öhrlund 2, Isac Karlsson 2, Teemu Määttä, Daniel Mossberg.
Vetlanda: Filip Bringe, Albin Rehnholm.

Bollnäs–Broberg 1–5 (1–3)

Mål, Bollnäs: Jens Wiik.
Broberg: Jaakko Hyvönen 2, Martin Söderberg 2, Jonas Engström.

Rättvik–Tellus 2–3 (1–0)

Mål, Rättvik: Jesper Hjelm, Alfred Rustas.
Tellus: Marcus Magnusson, Filip Wikblad, Marcus Wikman.

Västerås–Edsbyn 6–7 (3–4)

Mål, VSK: Daniel Johansson 3,  Robin Andersson, Pontus Vilén, Martin Landström.
Edsbyn: Oscar Wikblad 4, Mattias Hammarström, Vadim Arkhipkin, Rasmus Skarps.