Slaget om bandyguldet blir högintressant

Bandy är en folkkär sport i Sverige som just nu håller igång för fullt i form av det spännande SM-slutspelet. Några lag är fortfarande med och slåss om titeln och det återstår att se vilket lag som går drar det längsta strået i årets slutspel.

Det som vi däremot vet redan nu är att finalen inte kommer spela på jättearenan Studenternas, som tidigare vanligtvis varit fallet. Det finns inte ens läktare på Studenternas som läget är nu och pandemins negativa spin off-effekter sätter stopp för arrangemanget. Recoverhallen – tillika en annan arena i Uppsala – blir ny spelplats. En intressant notering är att det är första gången sedan 2017 som bandyfinalen kommer spela på en annan arena än Studenternas. Den gången spelades finalen på Tele2 Arena i Stockholm och anrika Edsbyn tog hem den åtråvärda titeln.

AIK — en het guldkandidat
Stockholmsklubben gjorde en högintressant satsning inför den här säsongen med hjälp av tunga finansiärer. Vassa namn som exempelvis Daniel Andersson och Erik Pettersson värvades till AIK. Många utmålade Gnaget som en het guldkandidat och laget har – än så länge – levererat. Det faktum att AIK blev tvåa i grundserien och har gjort ett bra slutspel hittills säger det mesta om den saken.

Stockholmarnas storsatsning har gett upphov till en del avundsjuka på vissa håll och kanter, men de allra flesta är tämligen överens om att satsningen är bra för svensk bandy i allmänhet. Högstaligan mår bra av fler starka profiler och en högre sportslig kvalitet. AIK är dessutom ett lag med en stor fanbase som framför allt intresserar sig för fotboll. Om en liten del av dessa kan börja engagera sig mer i bandyn är mycket vunnet för svensk bandy till följd av att intresset blir större.

Villa-Lidköping är högintressanta
AIK:s främsta konkurrent om SM-guldet utgörs av Villa-Lidköping. Lidköpingsgänget vann grundserien och har inte bara många individuellt skickliga spelare, utan är även ett gediget lagkollektiv där alla jobbar för varandra. Ett lag med en härlig inställning och hjärta. Lirare i stil med till exempel Christoffer Edlund och Joel Broberg sticker ut lite extra. Villa-Lidköping – som tog sig hela vägen till final i fjol, men föll mot Edsbyn – känns svårstoppade på förhand.
Många spelbolag är inne på samma linje och det kan vara ett vettigt beslut att lägga en slant på Villa-Lidköping som svenska mästare. Det blir extra smidigt, snabbt och enkelt med att använda sig av betting utan konto i det sammanhanget.

Detta är en annons från vår partner och är inte skriven av redaktionen på Bandyfeber. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Bandyfeber-redaktionens åsikter.