Söderbergs kritik efter Brobergs förlust: ”En av våra sämre insatser i år”

,
broberg bandy, Broberg Söderhamn,

En svag första halvlek och en stark upphämtning i inledningen av andra — sen havererade matchplanen. Då förlorade Broberg med 3–7 borta mot Vetlanda.
—  En av våra sämre insatser i år, säger tvåmålsskytten Martin Söderberg till Bandyfeber.

Tvåmålsskytt men det var förstås inget som Martin Söderberg kunde glädja sig åt när Broberg föll mot Vetlanda på onsdagskvällen.
Vilket var andra raka förlusten för ”gurt”.

— En av våra sämre insatser i år. Första halvlek var det inget som stämde. Tycker ändå vi kommer ut starkt i andra och gjorde det vi bestämt i början på andra. Sen gick vi ifrån matchplanen igen och då förlorade vi matchen, säger Söderberg.

Brobergs upphämtning från 1–3 i paus till 3–3 var välförtjänt. Kvitteringen stod Fritiof Hagberg för i matchminut 59.

Vetlanda tog timeout. Något som bevisligen gav resultat. Hemmalaget återtog mycket av initiativet i spelet och inte oväntat hamnade Broberg i underläge med drygt tjugo minuter kvar.

Sista tio blev allt annat än roligt för Broberg som tvingades släppa in ytterligare tre baklängesmål.

Mycket felpass

Martin Söderberg var tidigare inne på att laget gick ifrån matchplanen.
Något som han menar fick till följd att, bland annat, passningsspelet blev lidande.

— Vi gick in i mitten och slog oerhört mycket felpass. Vi var väldigt stressade och hade korta anfall, säger han.

I första halvlek spelade Broberg andrafiolen då Vetlanda stod för det mesta och bästa.
Söderberg pekar på flera spelmässiga detaljer som kunde gjorts bättre.

— Vi måste ha längre anfall och anfalla mer tillsammans. Sen behöver vi gå runt och skaffa fler hörnor.

Vad sa ni i omklädningsrummet i halvtid?

— Att vi måste släppa ner axlarna och spela bandy tillsammans.

Det gjorde Broberg, som sagt, inledningsvis sista 45.
Men resten är bara för Söderhamnslaget att glömma.

Måltjuven Martin Söderberg gjorde samtidigt sin tredje raka match efter axelskadan han ådrog sig i hemmamötet med Vänersborg i början av december.

Hur känns axeln just nu?

— Den känns bra.

Ett bra besked för tabellelvan Broberg som lär behöva en frisk och hel Martin Söderberg i jakten på slutspelsplatserna.

Mattias Bladh

Vetlanda–Broberg 7–3 (3–1)

Målen: 1–0 (14) Filip Bringe, straff, 1–1 (36) Martin Söderberg, hörna, 2–1 (39) Filip Bringe, straff, 3–1 (40) Joakim Andersson, 3–2 (57) Martin Söderberg, straff, 3–3 (59) Fritiof Hagberg (Vadim Arkhipkin), 4–3 (70) Santtu Nurmi, hörna, 5–3 (82) Filip Bringe, 6–3 (86) Filip Bringe, 7–3 (90) Joakim Andersson.
Hörnor: 12–8.
Utv, VBK: 3×10. Broberg: 2×10.
Domare: Niclas Skoog.